User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-07-22

Presència de Déu

No hi ha felicitat més gran que la d'aquells que es troben plens del seu Esperit. Demanem aquest do, però fem-ho humilment: no ens ho mereixem pas.

Llibertat

Si no som lliures escoltem només allò que volem sentir. És lliure aquell que viu obert, aquell que està disposat a ser cada dia sorprès i transformat pels altres i per l'Altre. Demano aquesta llibertat que només ell pot donar.

 

Consciència

Prenc consciència del bé i del mal que hi ha en mi. Però, sobretot, del bé. El veig reflectit en molts petits detalls de cada dia, que si no m'hi fixés acabarien enterrats en l'oblit. Els repasso i en dono gràcies.

Paraula de Déu

Joan 20,1.11-18

El primer dia de la setmana —el diumenge—, Maria Magdalena se’n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l’entrada del sepulcre.

Maria es va quedar plorant a fora, al costat mateix del sepulcre. Mentre plorava, s’ajupí per mirar dins el sepulcre i veié dos àngels vestits de blanc, asseguts al lloc on havia estat posat el cos de Jesús, l’un al cap i l’altre als peus. Ells li diuen:
—Dona, per què plores?
Ella els respon:
—S’han endut el meu Senyor i no sé on l’han posat.
Així que acabà de dir aquestes paraules, es girà enrere i veié Jesús allà dret, però no sabia que era ell.
Jesús li diu:
—Dona, per què plores? Qui busques?
Ella, pensant-se que era l’hortolà, li respon:
—Senyor, si te l’has emportat tu, digues-me on l’has posat, i jo mateixa me l’enduré.
Li diu Jesús:
—Maria!
Ella es gira i li diu en la llengua dels hebreus:
— Rabuní! —que vol dir «mestre».
Jesús li diu:
—Deixa’m, que encara no he pujat al Pare. Vés a trobar els meus germans i digues-los: “Pujo al meu Pare, que és el vostre Pare, al meu Déu, que és el vostre Déu.”
Maria Magdalena anà a trobar els deixebles i els anunciava: «He vist el Senyor.» També els va explicar el que ell li havia dit.

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Maria Magdalena és una figura cabdal de les tradicions evangèliques. Ja apareix en la llista de les dones que seguien Jesús en l’evangeli de Lluc com una dona especialment afavorida per Jesús (8,1-3). La presentació “d'ella havien sortit set dimonis” sona com una fórmula estereotipada que, tot venint de la tradició, serveix per a subratllar que és objecte de la benvolença de Jesús. El més sorprenent de la figura de Maria Magdalena és que no solament està present en la visita de les dones a tomba de Jesús de tots els evangelis (Mc 16,1; Mt 28,1; Lc 24,10; Jn 20,1) sinó que, endemés, també l'anomenat final llarg de Mc esmenta la seva presència en la visita a la tomba i remarca l’aparició que rep de Jesús aquell matí (Mc 16,9). L’Evangeli segons Joan, per tant, corrobora aquesta dada, amb una versió acurada, afectuosa i plena de detalls. En subratllem només dos. Primer: Jesús la crida pel seu nom i només aleshores ella reconeix Jesús perquè reconeix la veu de Jesús. S’acompleix d’aquesta forma el que Jesús ha dit de la seva funció de bon pastor: “les ovelles escolten la seva veu; crida les que són seves, cada una pel seu nom... i elles el segueixen perquè reconeixen la seva veu” (Jn 10,3-4). Segon: Maria Magdalena és encarregada de portar el missatge pasqual als deixebles. És “apòstol dels apòstols” com ha remarcat justament la tradició patrística. Això ho tenim a Jn 20,18, però també a Mc 16,10. Vet aquí els fonaments bíblics del paper rellevant d’aquesta seguidora de Jesús, la festa de la qual celebrem avui.
  • Oriol Tuñí sj

Conversa

Començo a parlar amb Jesús sobre el fragment bíblic que acabo de meditar. Quina paraula ha ressonat més en mi? Quins sentiments o fets de la meva pròpia vida ha desvetllat? Deixo que tot això vagi brollant a poc a poc a la consciència i ho confio a Jesús.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús