User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-07-25

Presència de Déu

La vida quotidiana ens porta a la teva presència. Això sí, sempre que, allà on siguem, sapiguem recollir-nos per sentir el teu desig de comunicar-te

Llibertat

Aquesta setmana et vull demanar llibertat de les falses seguretats, aquelles que m'endureixen i m'aïllen dels altres. En el dubte i en la recerca, la meva confiança és molt més gran.

Consciència

Prenc consciència d'allò viscut les últimes hores, o dies, o setmanes. Dono gràcies al Senyor per tot el bé rebut.

Paraula de Déu

Mateu 20, 20-28

La mare dels fills de Zebedeu va anar amb els seus fills a trobar Jesús i es prosternà per fer-li una petició. Jesús li preguntà:
- Què demanes?
Ella li respongué:
- Mana que aquests dos fills meus seguin en el teu Regne l'un a la teva dreta i l'altre a la teva esquerra.
 Jesús contestà:
- No sabeu què demaneu. ¿Podeu beure la copa que jo he de beure?
Ells li responen:
- Sí que podem.
Jesús els diu:
- Prou que beureu la meva copa, però seure a la meva dreta o a la meva esquerra, no sóc jo qui ho ha de concedir: hi seuran aquells per a qui el meu Pare ho ha preparat.
Quan els altres deu ho sentiren, es van indignar contra els dos germans. Jesús els cridà i els digué:
- Ja sabeu que els governants de les nacions les dominen com si en fossin amos i que els grans personatges les mantenen sota el seu poder. Però entre vosaltres no ha de ser pas així: qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor, i qui vulgui ser el primer, que es faci el vostre esclau; com el Fill de l'home, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Avui, solemnitat de Sant Jaume apòstol, Jesús torna a trencar esquemes. La seva escala de valors, la proposta alternativa de vida que ofereix, és ben diferent a la del seu moment històric i a la del nostre món actual.
 • La mare de Jaume i Joan, sembla que està acostumada a aconseguir les coses a base d’ “enchufismes” i d’amiguismes.
 • Igualment passa en la nostra societat. Es puja a base d’informacions privilegiades, de pagar i cobrar favors previs, de trepitjar a qui té més mèrit però menys influències. I ho trobem totalment normal, quan, de fet, només és habitual, massa habitual...
 • Ens hauríem de preguntar quina és la nostra escala de valors real a l’hora de prendre decisions.
 • Jesús ens diu que no ens acostumem mai al món i a la seva escala de valors. El món que vol aconseguir Jesús, i també nosaltres, té els valors capgirats: el més important ha de ser servidor i qui vulgui ser primer s’ha de fer servent de tots.
 • Aquesta no és la manera de triomfar segons el nostre món. Però és, sens dubte, i tots en tenim experiència, l’única manera de ser feliç i de viure en profunda plenitud.
 • Continuem-ho intentant. Continuem animant a d’altres a viure d’aquesta manera i haurem apropat el Regne de Déu una mica més al nostre món.
 • Xavier Rodríguez sj

Conversa

Jesús, em parles a través de la paraula dels evangelis. Puc respondre a la teva crida avui mateix. Ensenya'm a reconèixer la teva mà i el teu treball silenciós en la meva vida de cada dia

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús