User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-09-13

Presència de Déu

Tanco els ulls durant uns moments i faig silenci. Em pot ajudar repetir interiorment, o com si ho digués a cau d'orella: «Senyor, Déu de la Vida, aquí em tens». Ho faig a mesura que vaig prenent consciència de la meva respiració

Llibertat

Necessito deixar a fora el soroll, sobretot aquell soroll que separa, interromp, aïlla. Necessito el silenci per a ser una mica més lliure.

Consciència

Recordo allò que he viscut les darreres hores o els últimes dies. M'adono de la quantitat de «coses» que han passat. Sentiments, esdeveniments, converses... omplen la meva vida i l'enriqueixen. En dono gràcies.

Paraula de Déu

Lluc 7,1-10

Quan Jesús hagué acabat de dir totes aquestes paraules davant el poble que l'escoltava, va entrar a Cafarnaüm. El criat d'un centurió estava malalt, a punt de morir. El centurió l'apreciava molt i, quan sentí parlar de Jesús, li va enviar alguns notables dels jueus a demanar-li que vingués a salvar el seu criat. Quan arribaren on era Jesús, el suplicaven amb insistència dient:
--Es mereix que li concedeixis això, perquè estima el nostre poble i és ell qui ens ha construït la sinagoga.
Jesús se n'anà amb ells. No era gaire lluny de la casa, quan el centurió li va enviar uns amics a dir-li:
--Senyor, no et molestis: jo no sóc digne que entris a casa meva, i per això ni tan sols m'he considerat digne de venir a trobar-te; digues una paraula i el meu criat es posarà bo. Perquè jo mateix, que estic sota les ordres d'un altre, tinc soldats a les meves ordres. I a un li dic: "Vés-te'n", i se'n va, i a un altre: "Vine", i ve, i al meu criat li mano: "Fes això", i ho fa.
Quan Jesús ho sentí, es va omplir d'admiració per aquell home; es girà cap a la gent que el seguia i digué:
--Us asseguro que ni a Israel no he trobat tanta fe.
Quan els enviats tornaren a la casa van trobar que el criat estava restablert.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • En pocs fragments dels evangelis expressa Jesús una admiració tan gran cap a algú com en el cas del centurió: "ni a Israel no he trobat tanta fe."
  • El text ens dona algunes dades d’aquest personatge. Com a centurió comandava uns 80 soldats; tenia criat, per tant, era un militar amb bona posició social; tenia una excel·lent relació amb les autoritats jueves locals, va sufragar amb els seus diners la construcció d’una sinagoga! D'ell diuen també que "s’estimava el poble" i intuïm que moltíssim al seu criat, fins al punt d’intercedir desesperadament davant Jesús per la seva salut.
  • És bo contemplar tots aquests detalls per posar-se dins l’escena, i sobretot per valorar en la seva justa mesura una de les expressions de fe més boniques que trobem en els textos evangèlics: “no sóc digne que entris a casa meva”. El militar, el colonitzador, qui té el poder i el prestigi social expressa davant Jesús la seva indignitat. És tan profunda aquesta expressió que la litúrgia l’ha agafat per al moment previ a la comunió.
  • Molts fariseus i publicans parlaven i actuaven com si Déu els degués alguna cosa. Potser també ens passa actualment a molts cristians. En canvi, l’expressió d’aquest centurió marca tot un camí d’humilitat, d’agraïment i de disponibilitat: “no soc digne de que entreu a casa meva.” Segurament l'únic camí vàlid per una comunió plena amb el Déu de Jesús.
  • Santi Torres

Conversa

Allò que he après, allò que encara no veig clar... tot ho comparteixo amb Jesús, que al meu costat no deixa un sol moment d'escoltar-me i acollir-me amb un amor infinit.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús