User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-09-16

Presència de Déu

Diuen alguns: "el món s'ha buidat de la teva presència"; potser és perquè sempre tenim pressa que no et sabem trobar. Deixo enrere presses i treballs per estar una estona amb tu.

Llibertat

Demano la gràcia d'alliberar-me per uns moments d'allò que m'ofega i no em deixa respirar profundament. Ell em vol lliure, amb una llibertat que ni puc imaginar.

Consciència

Prenc consciència de tot el bé rebut, perquè essent conscient d'aquest bé, pugui en tot servir-te i estimar-te.

Paraula de Déu

Lluc 7, 36-50

Un fariseu va invitar Jesús a menjar amb ell. Jesús entrà a casa del fariseu i es posà a taula. Hi havia al poble una dona que era una pecadora. Quan va saber que Jesús era a taula a casa del fariseu, hi anà amb una ampolleta d'alabastre plena de perfum i es quedà plorant als peus de Jesús, darrere d'ell. Li mullava els peus amb les llàgrimes, els hi eixugava amb els cabells, els hi besava i els hi ungia amb perfum. El fariseu que havia convidat Jesús, en veure això, pensà: "Si aquest fos profeta, sabria qui és aquesta dona que el toca i quina mena de vida porta: és una pecadora." Jesús li digué:
- Simó, t'haig de dir una cosa.
Ell li respongué:
- Digues, mestre.
- Dos homes devien diners a un prestador: l'un li devia cinc-cents denaris, i l'altre, cinquanta. Com que no tenien res per a pagar, els va perdonar el deute a tots dos. Quin d'ells et sembla que l'estimarà més?
Simó li contestà:
- Suposo que aquell a qui ha perdonat el deute més gran.
Jesús li diu:
- Has respost correctament.
Llavors es girà cap a la dona i digué a Simó:
- Veus aquesta dona? Quan he entrat a casa teva, tu no m'has donat aigua per a rentar-me els peus; ella, en canvi, me'ls ha rentat amb les llàgrimes i me'ls ha eixugat amb els cabells. Tu no m'has rebut amb un bes; ella, en canvi, d'ençà que he entrat, no ha parat de besar-me els peus. Tu no m'has ungit el cap amb oli; ella, en canvi, m'ha ungit els peus amb perfum. Així, doncs, t'asseguro que els seus molts pecats li han estat perdonats: per això ella estima molt. Aquell a qui poc és perdonat, estima poc.
Després digué a la dona:
- Els teus pecats et són perdonats.
Els qui eren a taula amb ell començaren a pensar: "Qui és aquest que fins i tot perdona pecats?"
Jesús digué encara a la dona:
- La teva fe t'ha salvat. Vés-te'n en pau.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L'escena que tenim avui a l'evangeli és més per a contemplar visualment que per a llegir. Veure aquesta dona que mostra un amor que no mesura, que no mira si fa el ridícul, si és 'raonable' trencar aquell gerret d'alabastre ple de perfum preuadíssim, si és apropiat que una dona de mala nomenada abraci, perfumi, petonegi, toqui els peus de Jesús...
  • Em puc preguntar si el meu amor envers el Senyor, envers les seves coses, envers els seus estimats, és un amor ple de 'falses prudències', o un amor sense mesura, com el d'aquesta dona...
  • I em puc preguntar si, per aconseguir aquest amor boig, potser he d'experimentar el perdó, la incondicionalitat, l'amor infinit del Senyor per mi, pels altres...
  • I em puc quedar contemplant la lliçó d'aquesta dona...
  • Llorenç Puig sj

Conversa

Amb humilitat i senzillesa confio al Senyor les meves pors i esperances.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús