User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-09-22

Presència de Déu

Deia el teòleg alemany Karl Rahner: «El cristià del futur o serà místic o no serà cristià». Únicament el cristià que ha fet experiència de la seva presència pot viure avui en clau d'evangeli.

Llibertat

Avui desitjo demanar-te que em facis plenament lliure d'aquelles petites coses que m'esclavitzen i em prenen el gust per la vida. Aquelles coses que no em deixen gaudir plenament de cada moment.

Consciència

Prenc consciència del bé que rebo de Déu i els altres. A vegades no en sóc prou conscient. Em queixo i em lamento contínuament per no ser prou estimat, quan realment és molt el que cada dia li dec i dec als altres

Paraula de Déu

Lluc 9, 1-6

Jesús va reunir els Dotze i els donà poder i autoritat per a treure tots els dimonis i guarir malalties. I els envià a anunciar el Regne de Déu i a curar els malalts. Els digué:
- No prengueu res per al camí: ni bastó, ni sarró, ni pa, ni diners, i no us endugueu dos vestits. Quan entreu en una casa, quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. I si no us acullen, sortiu d'aquella població i espolseu-vos la pols dels peus com a acusació contra ells.
Ells se'n van anar i passaven per tots els pobles anunciant la bona nova i curant pertot arreu.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Els Dotze enviats en missió: Des que els va cridar per a ésser pescadors d’homes (5,10) han estat al costat seu, companys del seu fer, dels seus ensenyaments. Els havia escollit (6,13) per participar en la seva missió, els havia donat a “conèixer els misteris del Regne” (8,10).
 • Hom pot imaginar que han compartit amb Jesús hores esplèndides d’amistat, conversa, àpats, esplai... Hores altes de goig, quan tot fa pensar que el Regne ja està arribant. I hores baixes de desolació, quan la tempesta sembla que porta la barca de l’Evangeli al naufragi total, i als fa dir “això s’ha acabat, la Bona Nova és inviable”. Un grup d’amics, d’íntims. Jesús, el gran pedagog, els ha anat formant tot al llarg d’aquest període d’evangeli que transcorre a Galilea.
 • El lector de l’any 80 sap que això Lluc ho diu dels “Dotze” històrics dels anys 30 i també dels “apòstols” dels anys 80 i de tots els temps. L’apòstol és sempre, i abans que res, un company, un íntim de Jesús.
 • Ara els envia a la missió. Els considera ja adults. Reben plens poders i participen de l’obra de Jesús. Seran ells qui faran de Crist, qui seran entre els homes la misericòrdia de Déu, l’any de gràcia, la llum pels cecs. Com Jesús, ells humanitzaran a tants infrahumans. Aquest breu fragment de sis versets de la missió dels Dotze, és com una mena d’assaig del llibre dels Fets dels Apòstols, situat enmig dels anys 30, en els dies de Jesús.
 • Aquests text, referit a la missió de l’any 30, està escrit des de l’experiència de la “missió” dels missioners dels anys 80, dels dies de Lluc. Ells, com Jesús i amb Jesús, han gaudit i patit per l’anunci de la Bona Nova en el seu moure’s pels difícils camins de l’Imperi Romà. Aquests predicadors itinerants es degueren de trobar molt consolats amb les paraules que la tradició recordava del Jesús històric sobre la missió.
 • Segurament que quan escoltem de llavis de Jesús aquestes paraules ens hi trobem molt gratament fotografiats. I ens n’alegrem, amb Jesús, amb els primers apòstols i amb els “servidors de la missió de Crist” de tots els temps.
 • Francesc Riera i Figueras, sj

Conversa

Vosaltres, pregueu així: Pare nostre que esteu en cel, sigui santificat el vostre nom... (Mt 6,9ss).

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús