User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-09-25

Presència de Déu

La teva presència és especialment densa i sensible en tota realitat de necessitat i patiment. Defugir o ignorar aquestes realitats és privar-me també de la teva presència.

Llibertat

Demano la gràcia d'alliberar-me per uns moments d'allò que m'ofega i no em deixa respirar profundament. Ell em vol lliure, amb una llibertat que ni puc imaginar.

Consciència

Prenc consciència del do de la meva existència com a possibilitat oberta. Amb els meus límits i el meu pecat, però sempre capaç de ser fecundada pel seu Esperit.

Paraula de Déu

Lluc 9, 43-45

Com que tothom s'admirava de tot el que feia, Jesús digué als seus deixebles:
- Graveu bé aquestes paraules dins vostre: el Fill de l'home ha de ser entregat en mans dels homes.
Però ells no entenien què volia dir. Els era amagat el significat d'aquestes paraules. I tenien por de fer-li preguntes sobre això.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • «... I no gosaven fer-li preguntes sobre això»... I s’entén! De vegades -pensem- més val no preguntar, per no complicar-se la vida. I, a més, tot veient els prodigis i miracles que Jesús feia, els deixebles es podien preguntar: com pot acabar d’aquesta manera -«entregat en mans dels homes»? No s’acaba d’entendre aquest contrast tan feridor! Només ens interessa l’èxit i el triomf; no el fracàs. Però l’amor no és cec, sinó lúcid. És un amor que discerneix. I preguntar, en aquest cas, hauria volgut dir: comprometre’s. Adonar-se del camí que hom vol emprendre per tal de seguir-lo més conscientment. A més, mentre feia miracles i prodigis, Jesús apareix com el Senyor, que pren la iniciativa i de Qui tothom depèn. «Entregat», en canvi, es troba en mans d’altri, que poden disposar d’Ell. En la tercera setmana dels Exercicis, dedicada a contemplar la passió, sant Ignasi ens demana el que estem disposats, no només a fer pel Crist, sinó a patir per Ell. I no es tracta, ni de bon tros, d’un patiment morbós. De fet, la pregunta es podria transformar en aquests termes: fins on estem disposats a acollir l’acció de Déu en nosaltres. O: demanar-nos, no el que estem disposats a fer nosaltres, sinó el que li deixem fer a Ell en nosaltres. Que l’Esperit ens ajudi a saber el que hem de fer -quan cal fer- i a acollir l’acció de Déu en nosaltres -quan sigui l’hora d’acollir.
  • Josep Giménez sj

Conversa

"Com un amic a un altre amic", li comento a Jesús obertament els meus sentiments, preocupacions, alegries, esperances....

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús