User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-10-13

Presència de Déu

Endreço el meu interior . Deixo a un costat per uns moments pensaments i maldecaps que a vegades ho ocupen tot. L'espai que vaig deixant el va omplint a poc a poc la seva presència.

Llibertat

Déu no és estrany a la meva llibertat. El seu Esperit anima els meus desigs més profunds, i els impulsa vers tot allò que és bo. Demano gràcia per estar sempre obert a la llibertat que ve del seu Esperit

Consciència

En aquest moment, Senyor, giro vers tu els meus pensaments. Vull descansar i renovar-me amb la teva Paraula.

Paraula de Déu

Lluc 11,42-46

Jesús va dir:
»Ai de vosaltres, fariseus, que pagueu el delme de la menta, de la ruda i de qualsevol llegum, però deixeu de banda la justícia i l'amor de Déu! Havíeu de complir això, sense passar per alt allò altre.
»Ai de vosaltres, fariseus, que us agrada d'ocupar els primers seients a les sinagogues i que la gent us saludi a les places!
»Ai de vosaltres, que sou com sepulcres que no es veuen, i la gent, sense saber-ho, hi passa pel damunt!
Un mestre de la Llei li digué:
--Mestre, amb això que dius ens ofens també a nosaltres.
Jesús respongué:
--Ai de vosaltres també, mestres de la Llei, que feu portar a la gent càrregues insuportables, però vosaltres no les toqueu ni amb un sol dit!

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L’Evangeli d’avui comença amb aquesta amonestació de Jesús als fariseus dient-los que l’estricta fidelitat en el compliment de les coses menudes de la Llei els ha fet oblidar el més important: estimar de tot cor el Senyor i els germans; aleshores aquells petits detalls seran una delicada expressió d’aquell amor; han invertit l’ordre del que és fonamental i el que és accidental. I aquesta realitat crec que segueix passant al nostre temps amb els diferents grups que existeixen a l’Església i que, sens dubte, constitueixen una gran riquesa d’espiritualitat. Una persona amb un determinat carisma funda una associació per ajudar els seus membres en el peregrinar en busca de la Veritat, que és el Senyor. En aquell moment dóna unes normes que li semblen oportunes per tal d’aconseguir aquesta finalitat. Ara bé, passa el temps, les circumstàncies canvien, i potser aquelles normes han perdut sentit. Als membres d’aquell grup, per una fidelitat cega al seu fundador els costarà molt de canviar les normes secundàries, encara que actualment siguin un destorb per assolir la finalitat fundacional.
  • I això comporta encara una situació eclesial més greu. Si cadascun dels grups fa el mateix amb el seu fundador i pensa que les normes que ell va dictaminar són absolutament intocables, passa que tots plegats oblidem l’única realitat fonamental i intocable: que tots, per un camí o per un altre, el que procurem és acostar-nos al Senyor. I en comptes de mirar cap a aquest ideal, ens dediquem a valorar els avantatges del nostre camí i a menystenir els altres camins i a discutir-nos per les coses petites, en comptes d’ajudar-nos mútuament en el peregrinar que ens porta al Pare de tots. De l’evangeli d’avui en podríem concloure que la necessitat d’ecumenisme s’estén a molts nivells.
  • Lluís Victori sj

Conversa

Conversa amb Jesús: Ensenya'm la font que et feia viure amb total fidelitat i llibertat amb el Pare.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús