User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-10-15

Presència de Déu

En el silenci de la meva més profunda intimitat, en el meu anhel de plenitud, puc sentir-hi la remor de la seva presència. Recordo els moments en què he sentit de manera especial aquesta proximitat de Déu. Quan caminàvem junts i em deixava abraçar pel seu amor.

Llibertat

Demano la gràcia d'alliberar-me per uns moments d'allò que m'ofega i no em deixa respirar profundament. Ell em vol lliure, amb una llibertat que ni puc imaginar.

Consciència

Recordo pas a pas el dia que estic vivint o els dies anteriors. Recullo i guardo tot allò que hi ha de lluminós amb gratitud. Poso atenció, també a les ombres i a allò que em diuen i demano coratge i perdó.

Paraula de Déu

Mateu 11,25-30

En aquell temps, Jesús digué:
--T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho.
»El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.
»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Teresa de Cepeda i Ahumada (Àvila, 1515, Alba de Tormes 1582) és una de les figures místiques i literàries més rellevants de tots els temps. Fundadora de l’orde de les Carmelites Descalces va ser juntament amb Sant Joan de la Creu, impulsora d’una profunda renovació dels valors de la vida religiosa. Quan t’adones de la seva grandesa d’ànim, has de donar gràcies per la seva aparició en la història, com la de sant Benet, Sant Francesc d’Assis, sant Ignasi de Loiola. I tants d’altres que han vingut impulsats per la força de l’Esperit per donar testimoni del que vol dir seguir l’Evangeli i Jesús, des de carismes ben diferents, aquells que fan que l’Església sigui un bosc d’arbres diferents, il•luminats per la llum de la veritat i l’amor, de l’Esperit de Déu..
  • Si hi ha alguna característica pròpia de santa Teresa és el seu seny humà i cristià per saber trobar enmig de tantes dificultats, la voluntat de Déu. Passà per tota mena de vicissituds i crisis, de salut, de pregària, de calúmnies, de perills espirituals, de repugnància (durant 18 anys !) per viure una vida de pregària. Les seves experiències místiques són fruit de l’autenticitat, ella que sabia discernir el que és real del que és subjectiu i sospitós d’espiritualitats desequilibrades en aquells temps tancats, foscos i ambigus. Però el geni de Teresa va dissipar totes les boires, fins a arribar a la Llum del rostre de Jesús.
  • Portant una vida molt activa (fundant i reformant comunitats religioses) i alhora contemplativa, és un veritable exemple “modern” de com buscar i trobar Déu en totes les coses. I tot des d’una manera senzilla, espontània i evangèlica de fer les coses. Per això se l’hi escau tan bé l’Evangeli d’avui, quan Jesús dóna gràcies perquè el Pare es digna de revelar-se als petits i humils de cor.
  • Enmig d’una producció literària immensa, recomanem per començar a gaudir de la seva entranyable riquesa humana, el “Libro de la Vida”, autobiogràfic, que destil•la humanisme i sinceritat. I qui vulgui endinsar-se en la seva “fortalesa espiritual”, que segueixi per altres llibres...
  • Francesc Roma sj

Conversa

Diàleg amb el Déu de la infinita misericòrdia que ens accepta tal com som, sempre que siguem capaços d'obrir-nos al seu amor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús