User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-11-22

Presència de Déu

Els moments de pregària no són moments per a fer, sinó per a ser: no ens esforcem per fer, recollir o posseir. No estem sols. Cada sensació és una carícia de Déu. Cada respiració és un sí al Senyor

Llibertat

Demano la gràcia de poder dirigir tota la meva vida cap a ell. De deixar que ell, en qui crec i a qui estimo, recreï i doni força a tot el que jo sóc.

Consciència

Prenc consciència de la llavor de resurrecció que hi ha en tota realitat humana, per precària i vulnerable que sigui.

Paraula de Déu

Lluc 21,1-4

Jesús alçà la vista i veié gent rica que tirava les seves ofrenes a la sala del tresor. Va veure també una viuda molt pobra que hi tirava dues petites monedes de coure, i digué:
- Us asseguro amb tota veritat que aquesta viuda pobra ha tirat més que tots els altres. Tots aquests han donat el que els sobrava; ella, en canvi, ha donat el que necessitava, tot el que tenia per a viure.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Nosaltres ordinàriament ens deixem portar per les notícies que ens arriben pels Mitjans de Comunicació: mòbils, TV, ràdio, diaris, etc.
 • I si no tenim sentit crític ens ho creiem tot, sense adonar-nos que aquests mitjans estan en mans dels poders polítics i econòmics, que diuen el que volen i callen el que no els interessa.
 • El mateix succeïa en temps de Jesús amb els escribes, fariseus i sacerdots: ells donaven la versió dels fets que a ells els interessava, marcaven l’opinió.
 • Pregaven en públic, donaven grans almoines al temple per ser vistos i estimats com persones pietoses i dignes, però feien el que volien.
 • La mirada de Jesús és diferent, se n’adona que una pobra viuda ha donat només dues monedes, però que son la seva única riquesa.
 • Jesús mira el món no des de dalt sinó des de baix, des dels pobres, on apareix la realitat. Les viudes, els orfes i el estrangers eren els preferits per la llei jueva. Des d´ells Jesús mira el món.
 • Podem demanar-nos avui si tenim la mirada de Jesús sobre la nostra realitat, tan injusta, discriminatòria, corrupta i violenta. Mirem el món des de baix?
 • I podem qüestionar-nos si ens adonem que aquesta viuda, que ho ha donat tot, és com una imatge simbòlica, una icona de Jesús. Jesús no ens dóna simplement coses, paraules i guaricions, sinó que es dóna ell mateix a la passió i a la creu. I aquesta donació és pasqual, camí de vida i de resurrecció per a tots nosaltres.
 • Demanem a l´Esperit, que sempre actua des de baix, que puguem viure al estil de Jesús, que tinguem la seva mirada profunda i carinyosa envers els petits i pobres, les dones i estrangers, i que sapiguem donar la nostra vida al servei del Regne de Déu.
 • Víctor Codina sj

Conversa

M'imagino Jesús davant meu i parlo amb ell com un amic ho fa amb un altre amic. Li faig saber què és allò que més m'atrau d'ell i escolto el que em respon. Li dic quines són les paraules que m'han impressionat més i com han influït en la meva vida.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús