User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-01-12

Presència de Déu

És asserenant-me i posant la mirada en ell, quan m'adono del vertigen de la meva vida. Un vertigen fet de pensaments i sentiments sovint contradictoris. Li demano aquella pau profunda que només ell sap donar.

Llibertat

El Senyor ens vol lliures, perquè sap que només estima qui viu en llibertat. Sense estar pendent d'ídols, sense ser esclau d'alguna de les múltiples addicions, sense viure obsessionat per la pròpia imatge o prestigi... Demano aquesta llibertat

Consciència

Com em trobo avui? Com estic amb Déu? Tinc alguna cosa per a agrair-li? Ho faig. Tinc alguna cosa per a lamentar? Li'n demano perdó.

Paraula de Déu

Marc 1, 29-39

Jesús, sortint de la sinagoga arribà, acompanyat de Jaume i Joan, a casa de Simó i Andreu. La sogra de Simó era al llit amb febre, i ho digueren a Jesús. Llavors ell s'hi acostà i, agafant-la per la mà, la va fer aixecar. La febre va deixar-la, i ella es posà a servir-los.
Al vespre, quan el sol s'havia post, li anaven portant tots els malalts i els endimoniats. Tota la població s'havia aplegat davant la porta. Ell va curar molts malalts que patien diverses malalties; també va treure molts dimonis i no els deixava parlar, perquè sabien qui era.
De bon matí, quan encara era fosc, es va llevar, sortí, se n'anà en un lloc solitari i s'hi va quedar pregant.
Simó i els seus companys es posaren a buscar-lo. Quan el van trobar li digueren:
- Tothom et busca.
Ell els diu:
- Anem a altres llocs, als pobles veïns, a predicar-hi, que per això he vingut.
I anà per tot Galilea, predicant a les seves sinagogues i traient els dimonis.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • L'evangelista Marc ens diu que la gent portava els seus malalts i posseïts fins a Jesús. Ell sabia acollir-los amb afecte, despertar la seva confiança en Déu, perdonar el pecat, alleujar el dolor i guarir la seva malaltia. La seva actuació davant del patiment humà sempre serà per nosaltres, l'exemple que cal seguir en el tracte als malalts.
 • Perquè la malaltia és una de les experiències més dures de l’ésser humà. No només pateix el malalt sinó que pateix també la família, els éssers estimats i els que l'atenen. De poca cosa serveixen les paraules i explicacions. Però, com estar al costat del familiar o l'amic malalt?
 • El primer és acostar-s'hi. A qui pateix no se'l pot ajudar des de lluny. Cal estar a prop. Sense presses, amb discreció i respecte total. Això exigeix acompanyar-lo a les diverses etapes de la malaltia i als diferents estats d'ànim.
 • I també és important escoltar-lo. No sempre és fàcil escoltar, i estar atents al que ens diu amb les paraules i, sobretot, amb els silencis, els gestos i les mirades. La veritable escolta exigeix acollir i comprendre les reaccions del malalt.
 • El relat de Marc és aclaridor: Jesús és el primer que fa sempre: “Es va acostar”. Acostar-se als qui pateixen, mirar de prop el seu rostre i compartir-ne el patiment. Després “la va agafar de la mà”: toca la malalta, no tem les regles de puresa que ho prohibeixen; vol que la dona senti la seva força guaridora. Per fi “la va aixecar”, la va posar dreta, li va tornar la dignitat.
 • Així està sempre Jesús enmig dels seus: com una mà estesa que ens aixeca, com un amic proper que ens infon vida. Jesús només sap servir, no ser servit. Per això la dona guarida per ell es posa a “servir” tothom. Ho ha après de Jesús.
 • A la porta de les nostres comunitats hi ha molta gent patint. No ho oblidem. Els seguidors de Jesús hem de gravar bé aquesta escena de l’Evangeli de Marc.
 • Joan Carles Nicuesa

Conversa

Després d'allò contemplat i meditat, li obro el cor amb amor i franquesa.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús