User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-01-13

Presència de Déu

Diuen alguns: "el món s'ha buidat de la teva presència"; potser és perquè sempre tenim pressa que no et sabem trobar. Deixo enrere presses i treballs per estar una estona amb tu.

Llibertat

Demano gràcia per a deixar de banda maldecaps i preocupacions. M'obro a la seva Paraula i em deixo guiar per ell.

Consciència

Prenc consciència del do de la meva existència com a possibilitat oberta. Amb els meus límits i el meu pecat, però sempre capaç de ser fecundada pel seu Esperit.

Paraula de Déu

Marc 1,40-45

Un leprós el vingué a trobar i, agenollat, li suplicava:
- Si vols, em pots purificar.
Jesús, compadit, va estendre la mà, el tocà i li digué:
- Ho vull, queda pur.
A l'instant li desaparegué la lepra i quedà pur. Tot seguit Jesús el va fer marxar, després d'advertir-lo severament. Li digué:
- Vigila de no dir res a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i ofereix per la teva purificació el que va ordenar Moisès: això els servirà de prova.
Però ell, així que se n'anà, començà de pregonar la nova i escampar-la pertot arreu, de manera que Jesús ja no podia entrar obertament en cap població, sinó que es quedava a fora, en llocs despoblats. Però la gent venia a trobar-lo de tot arreu.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús era molt sensible al patiment dels qui trobava en el seu camí, marginats per la societat, oblidats per la religió o rebutjats pels sectors que es consideraven superiors moralment o religiosament.
  • Marc recull en el seu relat la curació d'un leprós per destacar aquesta predilecció de Jesús pels exclosos. Jesús està travessant una regió solitària. De sobte se li acosta un leprós. Viu en solitud. Porta a la pell la marca de la seva exclusió. Les lleis el condemnen a viure apartat de tothom. És un ésser impur.
  • De genolls, el leprós fa a Jesús una súplica humil. No parla de malaltia. Només es vol veure net de tot estigma: “Si vols, em pots netejar”. Jesús es commou en veure als seus peus aquell ésser humà desfigurat per la malaltia i abandonat per tothom. Aquell home representa la solitud i la desesperació de tants estigmatitzats. Jesús “estén la mà” buscant el contacte amb la pell, “el toca” i li diu: “Vull, queda net”. És una cosa que li surt de dins. Sap que Déu no discrimina ningú. No rebutja ni excomunica. No és només dels bons. Acull i beneeix a tothom.
  • Sempre que discriminem des de la nostra suposada superioritat moral a diferents grups humans i els excloem, negant-los la nostra acollida, ens estem allunyant greument de Jesús.
  • Per això, els dirigents religiosos més respectables del seu temps no ho van poder suportar. La seva reacció va ser agressiva: “Aquí teniu un tafaner i borratxo, amic de pecadors”. Jesús no es va defensar. En el més íntim del seu ésser sentia un gran respecte i una amistat commovedora envers els rebutjats per la societat o la religió.
  • Joan Carles Nicuesa

Conversa

Senyor, què puc fer per Tu?

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús