User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-01-17

Presència de Déu

«Déu és més a prop que nosaltres mateixos». La nostra tasca ara és ajudar a crear aquesta quietud interior que ens permeti escoltar. Entrem en un ritme nou, lent, compassat.

Llibertat

Demano ser alliberat dels sorolls interiors i exteriors que m'impedeixen anar més a fons en la vida. Una vida superficial és una vida encadenada pels enganys.

Consciència

Prenc consciència d'allò viscut les darreres hores o dies. Hi busco serenament les petjades de la seva presència.

Paraula de Déu

Marc 2,18-22

Un dia que els deixebles de Joan i els fariseus dejunaven, alguns van anar a trobar Jesús i li preguntaren:
--Per què els deixebles de Joan i els dels fariseus fan dejuni i els teus no dejunen?
Jesús els respongué:
--¿Poden dejunar els convidats a noces mentre l'espòs és amb ells? Mentre el tenen amb ells no poden pas dejunar. Però ja vindrà el temps que l'espòs els serà pres, i aquell dia sí que dejunaran.
»Ningú no cus a un vestit vell un pedaç de roba sense tractar: la roba nova estiraria la vella i es faria un esquinç més gros. I ningú no posa vi nou en bots vells: el vi rebentaria els bots i es farien malbé bots i vi. A vi nou, bots nous.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús, el Nuvi, és a dir, l’Estimat, és l’únic Absolut. O sigui, l’Amor (i Déu és Amor) és l’únic Absolut i està per damunt de tot. Fins i tot, per damunt de pràctiques tan sacrosantes en totes les religions, com ara el dejuni. “Que res no sigui anteposat a l’amor del Crist” -prescrivia sant Benet als seus monjos, en la seva Regla. Mentre gaudim, doncs, de la Presència de Jesús, tot adquireix rang de segona (o de més baixa) categoria, si cal. Només Ell porta l’autèntica novetat a les nostres vides. I això vol dir que el vi nou no es pot posar en bots vells. No fos cas que la novetat (el vi nou) que aporta l’evangeli a les nostres vides es faci malbé, tot malmetent, també, el bot (les nostres vides) que pretén contenir-les. Així, l’evangeli d’avui ens invita a demanar-nos fins a quin punt Jesús i la seva Bona Nova han renovat les nostres vides, de tal manera que puguem dir de veritat, com sant Pau: “el qui viu en Crist és criatura nova. El que era antic ha passat. Ha començat un món nou. I tot això és obra de Déu” (2ª Cor 5,17s). És a dir, tot això es obra d’un Déu, que és Amor. Perquè, de fet, només l’Amor pot canviar de veritat la nostra vida.
  • Josep Giménez sj

Conversa

Asseguts en el lloc que més us agradi imaginar. Ell i jo sols, gaudint d'aquesta estona de pregària sincera.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús