User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-01-19

Presència de Déu

Si hi ha un lloc on la seva presència és més viva és entre els pobres del món. Els que no tenen res són aquells a qui més ha revelat el seu rostre veritable.

 

Llibertat

Aquesta setmana puc demanar de ser alliberat dels «falsos absoluts», de les «necessitats creades» per a aspirar a una vida més pobra i senzilla.

Consciència

Prenc consciència de quin és el meu món de relacions. Hi ha en el "meu món" algú necessitat (d'ajuda, de companyia, de temps)? Pot ser un bon termòmetre del meu compromís real amb l'Evangeli

Paraula de Déu

Marc 3, 1-6

Jesús va entrar a la sinagoga. Hi havia allí un home que tenia la mà paralitzada. Ells l'espiaven per veure si el curaria en dissabte i així poder-lo acusar. Jesús diu a l'home que tenia la mà paralitzada:
- Aixeca't i posa't aquí al mig.
Llavors els pregunta:
- Què és permès en dissabte: fer el bé o fer el mal, salvar una vida o deixar-la perdre?
Però ells callaven. Jesús se'ls anà mirant, indignat i entristit per l'enduriment del seu cor, i digué a aquell home:
- Estén la mà.
Ell la va estendre, i la mà recobrà el moviment.
Els fariseus sortiren i llavors mateix, juntament amb els partidaris d'Herodes, començaren a fer plans contra Jesús per fer-lo morir.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús entra en una sinagoga i es troba amb un home amb la mà paralitzada. Era dissabte i la gent estava intrigada i expectant. Què farà Jesús? De moment, Jesús li diu: “posa’t al mig”. Posar l’home amb la mà paralitzada al mig té tot un sentit. El sofrent és col·locat al centre, al cor, de la comunitat cristiana –quan, de fet, nosaltres el voldríem veure als marges o a la perifèria de la comunitat. Ja ens n’ocuparem més tard; però, ara, que no destorbi. Per a Jesús, però, la pregunta és: què és més important, fer el bé a qui sofreix –o observar rigorosament la llei del dissabte, que prohibeix tota activitat durant aquest dia consagrat per Déu mateix. Aquest dilema, però, oblida que és potser precisament en dissabte quan cal fer el miracle, perquè es precisament el dissabte quan Déu reposà de la seva obra creadora i “veié que tot era bo de debò”. No hi pot haver sofriment ni dolor en un dia com aquest! La lletra de la Llei pot ser important, però més important és encara el sentit de la Llei, allò a què la Llei apunta. “La lletra mata; l’Esperit dóna vida”. Això –que sembla tan clar- no sempre és entès pels lletraferits de torn que s’estimen més un compliment de la Llei que no compromet a res i tranquil·litza (o, millor, endormisca) les consciències. El resultat de tot plegat? L’acabament de la història?... Doncs... ironies de la vida!... fariseus i herodians –que no es podien veure!- fent conxorxa per tal d’ eliminar Jesús –aquest home lliure que tant els molestava. L’ombra de la creu s’albira ja des de bon començament de la vida del Mestre de Natzaret. Veiem que Jesús és un home que actua amb gran llibertat. Una llibertat que per a molts resulta provocadora, car acaba fent en dissabte “allò que no és lícit de fer” segons la legalitat religiosa vigent del dissabte. Hom pensa que Jesús es podia haver estalviat problemes i fer allò qualsevol altre dia de la setmana. Però ho fa expressament en dissabte.
  • Josep Giménez sj

Conversa

He escoltat la Paraula del Senyor i he estat una estona amb ell. Amb pau, confio a Jesús allò que ha ressonat en el meu interior.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús