User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-05-17

Presència de Déu

No hi ha felicitat més gran que la d'aquells que es troben plens del seu Esperit. Demanem aquest do, però fem-ho humilment: no ens ho mereixem pas.

Llibertat

La vida a la qual som convidats des de l'Evangeli és sobretot una vida de llibertat. Les situacions diàries poden ajudar o no a créixer en aquesta llibertat. En el fons, però, tot es juga en un "sí" a la seva invitació.

 

Consciència

Prenc consciència del fet que no hi ha res com un moment de felicitat viscut amb profunditat; que no hi ha res com una llibertat centrada només en Ell

Paraula de Déu

Joan 14,27-31a

Jesús va dir als seus deixebles:
--Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo us dono la pau que el món no dóna. Que els vostres cors s'asserenin i no temin. Heu sentit que us deia: "Me'n vaig, però tornaré a vosaltres." Si m'estiméssiu, us alegraríeu de saber que me'n vaig al Pare, perquè el Pare és més gran que jo. Us ho he dit ara, per endavant, perquè, quan això passi, cregueu. Ja no parlaré gaire més temps amb vosaltres, perquè arriba el príncep d'aquest món. No és que ell tingui poder sobre mi, però així el món sabrà que jo estimo el Pare i que faig el que el Pare m'ha manat.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • En el text d'avui Jesús anuncia la seva propera mort als deixebles. Aquestes paraules són part del seu darrer discurs abans de sortir cap a l'Hort de les Oliveres. Hi pronuncia una frase que repetim cada dia a l'Eucaristia abans de la comunió: “La pau us deixo, la meva pau us dono”. Una frase que requereix explicació, perquè el seu context no és pas de pau. Com es pot tenir pau quan s'anuncia la traïció d'un dels teus millors amics, l'inici d'una detenció que portarà primer a la presó i després al patíbul?
  • I Jesús, però, va entendre que aquest context d'extrema injustícia i crueltat humana és el context de la pau. Són paraules massa fortes per entendre-les a la primera. És a dir, només es poden entendre des d'una visió molt diferent del món i del que és aquest procés biològic que anomenem vida. Per a Jesús els esdeveniments tenen un sentit diferent de l'habitual. L'obediència al Pare fins a la mort no és una cosa dolenta o per fugir-ne, sinó causa de salvació per a molts. La mateixa mort no és una tragèdia, sinó anunci de la joia perquè Jesús tornarà amb ells.
  • I des d'aquí, ens podem preguntar: si Jesús va veure el món d'una manera tan diferent de la nostra, com podem estar segurs de que les coses són realment com les veiem? Quin és el sentit profund de tot? Què ens espera? No es tracta de tornar-nos filòsofs, sinó d'adonar-nos de que hi ha un sentit de les coses que se'ns escapa a la majoria, però que passa per la confiança en Déu i posar les nostres vides a les seves mans.
  • Meditem amb tranquil·litat aquest passatge. Que el Senyor ens doni la saviesa per entendre'l i la força de voluntat per dur-ho a terme.
  • Sigui lloat Jesucrist
  • Alberto Núñez Fernández sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús