User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-08-02

Presència de Déu

Faig lloc en el meu interior a la seva presència. Per això recullo els sentits i em preparo per a escoltar allò que el Senyor vol dir-me.

Llibertat

Puc centrar-me aquesta setmana en les pors. Els poso nom: por de la mort, de la malaltia, de la solitud, de no ser estimat... Les confio al Senyor de la Vida perquè no es converteixin en obstacle per a la meva llibertat.

Consciència

Prenc consciència de com l'Esperit del Senyor ressuscitat treballa en mi quan el deixo fer, donant-me pau i profunda alegria. Prenc consciència també dels molts obstacles que poso a la seva acció.

Paraula de Déu

Mateu 14, 22-36

Quan la gent hagué menjat, Jesús va fer pujar els deixebles a la barca i els manà que passessin al davant d'ell cap a l'altra riba, mentre ell acomiadava la gent. Després d'acomiadar-los va pujar tot sol a la muntanya a pregar. Al vespre encara era allà tot sol. La barca ja s'havia allunyat un bon tros de terra, i les ones la sacsejaven, perquè el vent era contrari. A la matinada, Jesús va anar cap a ells caminant sobre l'aigua. Quan els deixebles el veieren caminant sobre l'aigua, es van esglaiar i es digueren:
--És un fantasma!
I es posaren a cridar de por.
Però de seguida Jesús els digué:
--Coratge! Sóc jo. No tingueu por!
Pere li contestà:
--Senyor, si ets tu, mana'm que vingui caminant sobre l'aigua.
Jesús li digué:
--Vine.
Pere baixà de la barca, es posà a caminar sobre l'aigua i anà cap a Jesús. Però en veure que el vent era fort, es va acovardir. Llavors començà d'enfonsar-se i cridà:
--Senyor, salva'm!
A l'instant, Jesús estengué la mà i va agafar-lo tot dient-li:
--Home de poca fe! Per què has dubtat?
Llavors pujaren a la barca, i el vent va parar. Els qui eren a la barca es prosternaren davant d'ell i exclamaren:
--Realment ets Fill de Déu.
Quan hagueren fet la travessia del llac, Jesús i els seus deixebles van tocar terra a Genesaret. La gent d'aquell indret el van reconèixer i escamparen la notícia per tota la regió. Li van portar tots els malalts i li demanaven que els deixés tocar ni que fos tan sols la borla del seu mantell. I tots els qui el van tocar quedaren curats.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Entre la primera multiplicació dels pans i les guaricions dels malalts a Genesaret, Mateu ens explica el miracle de Jesús caminant sobre les aigües.
 • Em fixo en Jesús que allibera els deixebles per que vagin fent via pel llac mentre Ell acomiada la gent. Puc imaginar com Jesús ho fa, segurament amb tendresa i, a la vegada amb fermesa.
 • Necessita descansar, necessita retrobar-se amb la font que alimenta el seu esperit. Puja a la muntanya a pregar. Mentre Jesús prega, els deixebles lluiten amb la mala mar i el fort vent. Poden ser perfectament, símbols de la nostra pròpia vida en moments de tribulació i de impotència.
 • Són en aquests moments on, si l’orgull no m’ho impedeix, he de demanar ajut. Si el demano, he de ser capaç de ser jo mateix de gestionar l’ajuda. I, si demano, se’m donarà.
 • Jesús camina sobre les aigües esvalotades, en mig de la foscor, amb seguretat.
 • Dona la oportunitat al l’incrèdul de Pere a creure. Jesús sap que el necessita, però és Pere qui ha de saltar de la barca per a trobar-se amb Jesús en mig del caos.
 • S’arrisca, creu, però la fe li dura un instant. S’enfonsa. Rep la mà de Jesús. Es fiquen a la barca. Jesús es adorat com a Fill de Déu.
 • Jo em pregunto avui si sóc capaç de demanar auxili al Senyor o a tantes persones que em poden ajudar si deixo de banda els meus prejudicis.
 • Jesús em mostra també a mi que és Senyor de tot el que ha estat creat, Senyor del caos i de les pors, de la mort i de la Vida, de les nostres febleses i inconsistències.
 • Donem-li-ho tot. Com diu Madeleine Delbrêl: “No sabem l’ús que farà Déu dels nostres treballs i dedicacions, encara que siguin imperfectes. Però el que s’entrega a Déu, no es perd”.
 • Josep Maria Bullich i Sarró sj

Conversa

Una manera de parlar amb el Senyor és fer-ho no tan sols d'un mateix, sinó portant a la conversa aquells que estimem i que potser no estan passant un bon moment. Demano al Senyor per ells.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús