User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-08-05

Presència de Déu

Ell ve i toca el cor com i quan vol. Jo no faig més que posar-me a tret de la seva suau presència. Déu sempre entra de puntetes.

Llibertat

Aquesta oració ens ajuda a posar-nos a disposició de Déu. Sant Ignasi anomena com a "oració preparatòria" el demanar "la gràcia per tal que totes les meves intencions, accions i operacions siguin purament ordenades al servei i lloança de sa divina majestat." (Exercicis Espirituals, n. 46). També podeu fer servir aquestes paraules:

 

Senyor, desitjo preparar-me bé per aquesta estona.

Què tot jo sigui diligent, atent i disponible a la teva paraula.

Ajuda’m a clarificar i purificar les meves intencions.

Els meus desigs són tan contradictoris!

A vegades em preocupen coses sense importància.

Sé que si t’ofereixo el meu cor,

em renovaràs del tot.

 

En tot el que sóc avui, tot el que faci,

les meves trobades, reflexions – fins i tot frustracions i fracassos,

i de manera especial en aquest temps de pregària,

en tot això poso la meva vida a les teves mans.

Senyor, sóc teu. Fes de mi el que vulguis. Amén.

Consciència

Sabent que Déu m'estima incondicionalment, repasso amb sinceritat de cor el darrer dia o els darrers dies. Amb els seus petits o grans fets i els sentiments que han despertat en mi. Hi ha alguna cosa per a donar-ne gràcies? Ho faig. Hi ha alguna cosa de la qual no estic satisfet? En demano perdó.

Paraula de Déu

Mateu 16,24-28

Jesús va dir als seus deixebles:
- Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà. Què en trauria l'home de guanyar tot el món si perdia la vida? Què no donaria l'home a canvi de la seva vida? Perquè el Fill de l'home ha de venir amb els seus àngels en la glòria del seu Pare, i llavors pagarà a cadascú segons les seves obres. Us asseguro que alguns dels qui són aquí no moriran sense haver vist el Fill de l'home venint en el seu Regne.

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Celebrem avui l’aniversari de la consagració l’any 1586 de la Basílica de santa Maria la Major a Roma; segons la tradició una nevada a ple estiu va indicar on s’havia d’edificar aquesta Basílica dedicada a la Mare de Déu. Per entendre les paraules de l’evangeli d’avui del guanyar i perdre la vida, d’agafar la creu, de deixar-ho tot pel Senyor cal tenir present la paràbola de l’home que descobreix un tresor amagat en un camp. Ell vol aquell tresor sigui com sigui i per a això cal comprar el camp. Es vendrà el patrimoni, ho deixarà tot, per tal de reunir els diners necessaris per comprar-lo. Els qui el veuen i no coneixen el secret de la seva actuació el prenen per boig, que malgasta la vida, que llença les arrels de la seva existència. Ell, en canvi, no ven per perdre, ben al contrari, ven per adquirir el tresor amagat. Podríem acabar preguntant-nos: és Jesús el nostre gran tresor, i per estar amb Ell estem disposats a deixar-ho tot? O com aquell xicot de l’evangeli, ens en anem tristos, sense seguir Jesús de prop, perquè no volem renunciar a la nostra riquesa d’aquest món? Quin lloc ocupa Jesús en la nostra jerarquia de valors?
  • Lluís Victori sj

Conversa

Conversa amb Jesús: Ensenya'm la font que et feia viure amb total fidelitat i llibertat amb el Pare.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús