User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-08-17

Presència de Déu

Tanco els ulls durant uns moments i faig silenci. Em pot ajudar repetir interiorment, o com si ho digués a cau d'orella: «Senyor, Déu de la Vida, aquí em tens». Ho faig a mesura que vaig prenent consciència de la meva respiració

Llibertat

"En aquells dies, Déu m'ensenyava com un mestre ensenya el seu deixeble" St. Ignasi.
Faig memòria de totes les coses que Déu m'ha ensenyat i m'ensenya encara, li demano la gràcia i la llibertat de deixar-me transformar per la seva Paraula.

 

Consciència

Prenc consciència d'allò viscut les últimes hores, els últims dies o les últimes setmanes. Del bé que hi ha hagut i també del pecat i l'egoisme que m'han impedit estimar més.

Paraula de Déu

Mateu 20,1-16

Jesús va explicar als seus deixebles aquesta paràbola:

Amb el Regne del cel passa com amb un propietari que va sortir de bon matí a llogar treballadors per a la seva vinya. Després de fer tractes amb ells per un jornal d’un denari, els envià a la seva propietat. Va tornar a sortir cap a mig matí, en veié d’altres que s’estaven a la plaça sense feina i els digué:
—Aneu també vosaltres a la meva vinya i us donaré el que sigui just.
Ells hi van anar. Cap a migdia i cap a mitja tarda va sortir una altra vegada i va fer el mateix. Encara va sortir cap al final de la tarda, en va trobar d’altres i els digué:
—Per què us esteu aquí tot el dia sense fer res?
Ells li responen:
—És que ningú no ens ha llogat.
Els diu:
—Aneu també vosaltres a la meva vinya.
Quan va arribar el vespre, l’amo de la vinya va dir a l’encarregat:
—Crida els treballadors i paga’ls el jornal. Comença pels qui han arribat darrers i acaba pels primers.
Vingueren, doncs, els qui havien començat a treballar al final de la tarda i van cobrar un denari cada un. Quan va tocar als primers, es pensaven que cobrarien més, però també van rebre un denari. Mentre cobraven, murmuraven contra el propietari i deien:
—Aquests darrers han treballat només una hora i els pagues igual que a nosaltres, que hem hagut de suportar el pes de la jornada i la calor.
L’amo va respondre a un d’aquests:
—Company, jo no et faig cap injustícia. ¿No havíem fet tractes per un denari? Doncs pren el que és teu i vés-te’n. A aquest darrer li vull donar igual que a tu. ¿Que no puc fer el que vull amb el que és meu? ¿O és que veus amb mals ulls que jo sigui generós?
Així, els darrers passaran a primers, i els primers, a darrers.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • “Així, els darrers passaran a primers, i els primers a darrers.”
 • Aquesta frase provocadora i enigmàtica clou la narració de la paràbola dels treballadors contractats a diferents hores del dia i clou també el fragment anterior on Pere pregunta què serà dels qui ho han deixat tot per seguir Jesús.
 • Com un flash val la pena considerar altres moments en situacions paral·leles d'intercanvi de primers i últims:
 • Trobar l'ovella perduda dona més felicitat al cel que les altres noranta- nou deixades a la pleta. / Deixeu que els infants vinguin a mi. / Al bon lladre, ben bé d'última hora, "aquesta tarda estaràs amb mi al paradís". / A la prostituta, se li ha perdonat molt perquè ha estimat molt. / En el banquet no cerquis els primers llocs no sigui que et facin anar enrere. / Jesús els diu: --Us asseguro que els publicans i les prostitutes us passen al davant en el camí cap al Regne de Déu.
 • Al centre d'aquestes sentències hi ha la defensa de la infinita generositat de Déu i la seva inacabable compassió. Quan pregunta als treballadors de darrera hora com és que no estan treballant, sona aquella humil i plorosa confessió: "Ningú no ens ha contractat, Senyor". A l'hora de pagar, comença per aquests donant-los el jornal complet. Generositat, compassió.
 • Sota aquestes dues llums és bo mantenir un confiat cara a cara amb Déu.
 • Santi Thió de Pol sj : ja és al Cel

Conversa

Agrair a Jesús aquesta estona de pregària.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús