User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-09-24

Presència de Déu

Els moments de pregària no són moments per a fer, sinó per a ser: no ens esforcem per fer, recollir o posseir. No estem sols. Cada sensació és una carícia de Déu. Cada respiració és un sí al Senyor

Llibertat

Si no som lliures escoltem només allò que volem sentir. És lliure aquell que viu obert, aquell que està disposat a ser cada dia sorprès i transformat pels altres i per l'Altre. Demano aquesta llibertat que només ell pot donar.

 

Consciència

Sabent que Déu m'estima incondicionalment, repasso amb sinceritat de cor el darrer dia o els darrers dies. Amb els seus petits o grans fets i els sentiments que han despertat en mi. Hi ha alguna cosa per a donar-ne gràcies? Ho faig. Hi ha alguna cosa de la qual no estic satisfet? En demano perdó.

Paraula de Déu

Lluc 9, 43-45

Com que tothom s'admirava de tot el que feia, Jesús digué als seus deixebles:
- Graveu bé aquestes paraules dins vostre: el Fill de l'home ha de ser entregat en mans dels homes.
Però ells no entenien què volia dir. Els era amagat el significat d'aquestes paraules. I tenien por de fer-li preguntes sobre això.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Els evangelis ens narren com Jesús per allà on passava generava admiració.
  • El passatge evangèlic d'avui passa quan Jesús, amb el seu grup d'apòstols, travessa Galilea camí de Jerusalem. Jesús vol dedicar-se completament a instruir els seus deixebles. És molt important el què vol gravar als seus cors: el camí no és un camí de glòria, èxit i poder. És el contrari: condueix a la crucifixió i al rebuig, tot i que acabarà en resurrecció.
  • Als deixebles no els entra al cap allò que els diu Jesús. Els fa por fins i tot preguntar-li. No volen pensar en la crucifixió. No entra als seus plans ni expectatives. Mentre Jesús els parla de lliurament i creu, ells tenen posada la seva ment en un altre tipus d'ambicions.
  • I nosaltres… Jo, particularment, com interpreto aquesta manera que Jesús té de construir el Regne? Em fa por aprofundir en el seu missatge? Sóc capaç d'acceptar les conseqüències d'un compromís com aquest? Viure'l en grup, en comunitat em pot ajudar?
  • Avui celebrem el dia de la Mare de Déu de la Mercè. Maria va acompanyar Jesús fins el final. Podem agrair la seva companyia.
  • Emili Reimat

Conversa

Una manera de parlar amb el Senyor és fer-ho no tan sols d'un mateix, sinó portant a la conversa aquells que estimem i que potser no estan passant un bon moment. Demano al Senyor per ells.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús