User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-09-25

Presència de Déu

El lloc on sóc pot ser un petit Sinaí de trobada amb ell. Em disposo a entrar descalç en el silenci que anuncia la seva presència.

Llibertat

Demano la llibertat i el coratge per a mobilitzar el meu desig i "cercar el meu amor per muntanyes i riberes"

Consciència

En presència del Déu que m'estima recordo el dia passat moment a moment. Rostres, paraules, sentiments... Dono gràcies per tota la llum i la bondat. Demano ser guarit i perdonat per les ombres i infidelitats.

Paraula de Déu

Lluc 16, 19-31

Jesús va dir als fariseus:

Hi havia un home ric que portava vestits de porpra i de lli i celebrava cada dia festes esplèndides. Un pobre que es deia Llàtzer s'estava ajagut vora el seu portal amb tot el cos nafrat, esperant de satisfer la fam amb les engrunes que queien de la taula del ric; fins i tot venien els gossos a llepar-li les nafres.
El pobre va morir, i els àngels el portaren al costat d'Abraham. El ric també morí i el van sepultar.
Arribat al reialme de la mort, enmig de turments, alçà els ulls i veié de lluny Abraham, amb Llàtzer al seu costat. Llavors va exclamar:
- Abraham, pare meu, tingues pietat de mi i envia Llàtzer que mulli amb aigua la punta del seu dit i em refresqui la llengua, perquè sofreixo terriblement enmig d'aquestes flames.
Abraham li respongué:
- Fill, recorda't que en vida et van tocar béns de tota mena, mentre que Llàtzer només va rebre mals. Ara, doncs, ell troba aquí consol i tu, en canvi, sofriments. A més, entre nosaltres i vosaltres hi ha oberta una fossa tan immensa, que ningú, per més que vulgui, no pot travessar d'aquí on som cap a vosaltres, ni d'on sou vosaltres cap aquí.
El ric va insistir:
- Llavors, pare, t'ho prego: envia'l a casa del meu pare, on tinc encara cinc germans. Que Llàtzer els adverteixi, perquè no acabin també ells en aquest lloc de turments.
Abraham li respongué:
- Ja tenen Moisès i els Profetes: que els escoltin.
El ric insistí encara:
- No, pare meu Abraham, no els escoltaran. Però si un mort va a trobar-los, sí que es convertiran.
Abraham li digué:
- Si no escolten Moisès i els Profetes, tampoc no els convencerà cap mort que ressusciti.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Hem sentit tantes vegades la paràbola de Llàtzer i un home ric que ja no ens impressiona. Tampoc entem massa l’escatologia jueva del país del morts i del si de Abraham. Tenim el risc de pensar que es tracta d´una faula pietosa d´altre temps.
  • Potser cal que alguna veu profètica ens digui: “Aquest home ric ets tu mateix”. Tu que vius a un país de l'anomenat primer món, benestant i culte, econòmicament i socialment molt avançat, que forma part de la Unió europea, una Europa que ha sigut un continent colonial, que ha colonitzat i explotat Àsia, África y Amèrica, uns pobles pobres que ara truquen a les nostres portes i nosaltres els hi barrem l´entrada i construïm murs i concertines per tal que no puguin entrar a casa nostra. I quan entren no els hi donem papers fins després d’anys. O els tanquen en centres de internació d´estrangers (CIE).
  • Aquests són els Llàtzers d’avui. També són Llàtzers d’avui els aturats, la gent que viu al carrer, els ancians isolats i abandonats, les dones marginades i violades, els joves que intenten el suïcidi, etc.
  • La paràbola ens diu que el Senyor es posa al costat de Llàtzer i en contra de l´home ric. No cal que vingui algú d’altre món per avisar-nos, escoltem els nostres profetes: Òscar Romero, Luther King, Mare Teresa, Gandhi, Etty Hilesum, Dorothy Stang, Desmond Tutu, Mandela, Ellacuría, Espinal, Casaldàliga. El Papa Francesc ens recorda que tots som germans i germanes (Fratelli tutti), fills i filles del mateix Déu Pare-Mare. Els cristians batejats que hem rebut l’Esperit de Jesús, hem de viure a l’estil de Jesús que passà pel món fent el bé i alliberant de tot mal.
  • Que aquesta paràbola de la litúrgia quaresmal, ens ajudi a convertir-nos a l’evangeli i preparar-nos a la Pasqua de Jesús
  • Víctor Codina sj

Conversa

El fonament de la meva solidaritat és l'amistat amb Jesús. Cultivo aquesta amistat amb una estona de la seva companyia.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús