User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-11-22

Presència de Déu

La vida quotidiana ens porta a la teva presència. Això sí, sempre que, allà on siguem, sapiguem recollir-nos per sentir el teu desig de comunicar-te

Llibertat

La vida a la qual som convidats des de l'Evangeli és sobretot una vida de llibertat. Les situacions diàries poden ajudar o no a créixer en aquesta llibertat. En el fons, però, tot es juga en un "sí" a la seva invitació.

 

Consciència

Si d'alguna cosa ens podem gloriar, és d'allò que assegura la nostra consciència: que ens hem comportat enmig del món, i especialment entre vosaltres, amb la simplicitat i la sinceritat que vénen de Déu; ens guiava la gràcia divina i no una saviesa humana (2Co 1,12).

Paraula de Déu

Lluc 21,5-11

Alguns parlaven del temple i de com estava decorat amb pedres precioses i amb ofrenes votives. Jesús digué:
- De tot això que veieu, vindran dies que no en quedarà pedra sobre pedra; tot serà enderrocat.
Llavors li preguntaren:
- Mestre, ¿quan passarà tot això i quin serà el senyal que està a punt de succeir?
Ell digué:
- Estigueu alerta, no us deixeu enganyar. En vindran molts que es valdran del meu nom i diran: "Sóc jo", i també: "El temps arriba." No aneu darrere d'ells. Quan sentireu parlar de guerres i de revoltes, no us esglaieu: cal que això succeeixi primer, però la fi no vindrà de seguida.
Després els va dir:
- Un poble s'alçarà contra un altre poble, i un regne contra un altre regne; hi haurà grans terratrèmols i pertot arreu fams i pestes, fets espantosos i grans senyals al cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Ens trobem avui al relat evangèlic amb un Jesús profètic. La narració –apocalíptica– està centrada en la incorrecta identificació religiosa amb el temple i el seu mal ús. Jesús, amb les seves paraules, intenta desmitificar l'engany i la manipulació de la religió i del concepte de Déu que es vivia en aquella època.
 • Passats ja vint segles seguim verificant que el concepte de Déu i com influeix la religió a les nostres vides continua essent un problema actual. El Papa Francesc amb la seva proposta “Per una Església sinodal” pretén reconduir i adaptar aquests conceptes a l'època actual. No és fàcil ni definitiu.
 • La pregunta de la fi del món i què serà de la humanitat segueix avui present al nostre esquema de vida; la guerra nuclear, el canvi climàtic,... mantenen les nostres incerteses i pors...
 • Els deixebles volien dates; Jesús no dirà res sobre com serà el final, però els revelarà com hauran de viure la història per preparar-se per a aquest final. Jesús els recomana: viure en actitud de discerniment segons els signes dels temps; viure en expectativa esperançada; i, davant les tasques del present, actitud de vigilància permanent.
 • És el que també ens recomana el Sant Pare: discerniment, esperança i vigilància permanent.
 • Podem pregar perquè aquest futur Sínode ens prepari per continuar treballant en la construcció del Regne de Déu a dia d’avui.
 • Emili Reimat

Conversa

M'imagino Jesús davant meu i parlo amb ell com un amic ho fa amb un altre amic. Obrint-li el cor, li comunico tot allò que porto dins.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús