User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-01-23

Presència de Déu

No hi ha res comparable amb la seva presència. És l'únic que m'omple i em dóna sentit. Vull aprendre a trobar-la en tot el que m'envolta. Vull aprendre a trobar-la ara i aquí. Ho demano perquè sé que és gràcia que només ell pot donar.

Llibertat

El cristià és, com tota persona humana, gerro de terrissa, fragilitat màxima. La llibertat a la qual ha estat cridat, però, fa d'aquesta terrissa i fragilitat una promesa que el porta sempre a una humanitat més fecunda.

 

Consciència

Prenc consciència del bé i del mal que hi ha en mi. Però, sobretot, del bé. El veig reflectit en molts petits detalls de cada dia, que si no m'hi fixés acabarien enterrats en l'oblit. Els repasso i en dono gràcies.

Paraula de Déu

Marc 3,22-30

Els mestres de la Llei que havien baixat de Jerusalem deien:
--Està posseït per Beelzebul.
I encara:
--Aquest treu els dimonis pel poder del príncep dels dimonis.
Llavors Jesús els va cridar i els parlava valent-se de paràboles:
--Com pot ser que Satanàs tregui fora Satanàs? Si un reialme es divideix i lluita contra si mateix, no pot durar. I si una casa es divideix i lluita contra si mateixa, tampoc no durarà. Si és cert, doncs, que Satanàs s'ha aixecat contra si mateix i s'ha dividit, no pot durar: ha arribat la seva fi. Ningú no pot entrar a casa d'un que és fort i apoderar-se dels seus béns si abans no el lliga; tan sols així li podrà saquejar la casa. Us asseguro que tot serà perdonat als homes, els pecats i totes les blasfèmies que hagin proferit, però el qui blasfema contra l'Esperit Sant no tindrà mai perdó: és culpable del seu pecat per sempre més.
Jesús va parlar així perquè deien d'ell que tenia un esperit maligne.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • La tècnica de les fake news, les falses veritats, està molt ben estudiada. És l’últim refugi del mentider per sortir airós de la seva falsedat: consisteix en la desvergonyida repetició de la mentida, esperant que per art de birlibirloque, s’accepti la falsedat com a veritat.
 • Veritat i mentida no es poden barrejar mai ni confondre.
 • Els pobres fariseus ja no troben altres arguments per desacreditar Jesús davant del poble. Cada vegada que s’han enfrontat a Jesús, surten escaldats per la claredat, finor i mansuetud de Jesús.
 • Com ara, que tothom compren perfectament la resposta de Jesús: si el regne del mal esperit està dividit, el seu poder no pot durar.
 • S’han agafat en aquest ferro roent, pensant que seria un últim fals argument contundent, per apartar definitivament el poble de Jesús.
 • Saben pertinentment que és mentida, però afirmen que és veritat. És de dia i diuen conscientment que és de nit.
 • Això és el pecat contra la llum. Si tanques els ulls, qui et farà veure la llum? Restaràs sempre en la falsa obscuritat voluntària.
 • Això és la negació de l’Esperit de veritat.
 • Déu està disposat a perdonar sempre, però el refús voluntari i conscient de la veritat impedirà que el perdó i la reconciliació regenerin el falsari.
 • La llum brilla en mig de la foscor, però la foscor no arriba pas a ofegar la llum...
 • Pobres fariseus que ja no troben altres arguments. Però de moment ja han deixat la baba del insult i de la descalcificació. Com deuria ferir a Jesús ser tractat d’enemic de Déu, d’anti-Déu, posseït de Beelzebul!
 • El mal esperit és el pare de la mentida; no ens posem en la fila dels seus deixebles... Siguem buscadors de la veritat, del bé i de l’amor. Jesús ha vingut al món per testimoniar a favor de la veritat. Tot el qui és obert a la veritat escolta la seva veu.
 • Ramon Ribas sj

Conversa

Quins sentiments ha desvetllat en mi pregar i escoltar la Paraula de Déu? Imagino Jesús mateix, dret o assegut al meu costat. Li obro el cor amb confiança.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús