User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-05-27

Presència de Déu

Si hi ha un lloc on la seva presència és més viva és entre els pobres del món. Els que no tenen res són aquells a qui més ha revelat el seu rostre veritable.

 

Llibertat

Algú digué una vegada: «Un tros de fusta sense forma no hauria arribat mai a ser una escultura admirada per tots, si no fos perquè el geni de l'artista va veure-hi un munt de possibilitats».
Demano la gràcia de fer-me disponible a la seva voluntat.

Consciència

En presència del Déu que m'estima, miro honestament els sentiments que m'han envaït les darreres hores. Les llums, les foscors... Miro de veure-hi en tot la seva petjada.

Paraula de Déu

Joan 21, 20-25

Pere es va girar i veié que darrere venia el deixeble que Jesús estimava. Era aquell que durant el sopar s'havia reclinat sobre el pit de Jesús i li havia preguntat: "Senyor, qui és el qui et traeix?" Pere, en veure'l, diu a Jesús:
- Senyor, i d'aquest, què en serà?
Jesús li respon:
- Si vull que es quedi fins que jo vingui, què hi tens a dir? Tu segueix-me.
Així va córrer entre els germans el rumor que aquell deixeble no moriria, però Jesús no li va pas dir que no moriria, sinó: "Si vull que es quedi fins que jo vingui, què hi tens a dir?"
Aquest és el deixeble que dóna testimoni de tot això. Ell ho ha escrit, i sabem que el seu testimoni és digne de crèdit.
Jesús va fer encara moltes altres coses. I si algú volgués escriure-les una per una, em sembla que els llibres que es podrien escriure no cabrien en el món sencer.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L'enigmàtic diàleg entre Jesús i Pere requeriria de tota una explicació exegètica molt relacionada amb la comunitat que hi ha darrera la redacció de l'Evangeli de Joan. No ens hi aturarem. Atura't no obstant amb l'enèrgic "Tu segueix-me" de Jesús a Pere. Sovint posem al nostre seguiment massa condicions i mediacions. A la crida personal li posem excuses, llençant pilotes fora: "però si som quatre", "jo ja estic disposat ja, però i els altres", "vols dir que no estem fent el préssec", "amb aquesta Església no anem enlloc"... Son excuses que palesen en el fons la nostra manca de confiança i el desig d'anar sempre sobre segur: quan tot sigui com crec que ha de ser, quan tingui tota la informació i ho controli tot llavors em decidiré. El "Tu segueix-me", és una crida personal que exigeix d'una resposta personal. No exempta de dubtes, però sobretot arrelada en la profunda confiança i en el profund amor personal a Crist del qual ahir parlàvem. "M'estimes?"
  • Santi Torres, sj.

Conversa

Agrair a Jesús aquesta estona de pregària.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús