User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-05-28

Presència de Déu

Aquí em tens, Senyor.
Davant teu no em valen ni els càrrecs ni els títols, ni la gran quantitat de béns amb els quals em protegeixo. Només vull passar una estona al teu costat.

Llibertat

L'Esperit ens fa lliures, lliures per un amor cada vegada més gran als germans, sobretot als més pobres. Ells ens van al davant en el coneixement de Déu.

Consciència

Prenc consciència d'allò viscut les últimes hores, els últims dies o les últimes setmanes. Del bé que hi ha hagut i també del pecat i l'egoisme que m'han impedit estimar més.

Paraula de Déu

Fets dels apòstols 2,1-11

Quan va arribar la diada de Pentecosta es trobaven reunits tots junts. De sobte, com si es girés una ventada impetuosa, se sentí del cel una remor que omplí tota la casa on es trobaven asseguts. Llavors se'ls van aparèixer unes llengües com de foc, que es distribuïen i es posaven sobre cada un d'ells. Tots van quedar plens de l'Esperit Sant i començaren a parlar en diverses llengües, tal com l'Esperit els concedia d'expressar-se.
Residien a Jerusalem jueus piadosos provinents de totes les nacions que hi ha sota el cel. Quan se sentí aquella remor, la gent s'aplegà i van quedar desconcertats, perquè cadascú els sentia parlar en la seva pròpia llengua. Sorpresos i meravellats, deien:
--¿No són galileus, tots aquests que parlen? Doncs com és que cada un de nosaltres els sentim en la nostra llengua materna? Parts, medes i elamites, habitants de Mesopotàmia, de Judea i de Capadòcia, del Pont i de l'Àsia, de Frígia i de Pamfília, d'Egipte i de les regions de Líbia tocant a Cirene, i els qui han vingut de Roma, tots, tant jueus com prosèlits, cretencs i àrabs, els sentim proclamar en les nostres pròpies llengües les grandeses de Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • L’Esperit Sant no és “un altre”, ni estrany, ni aliè, ni nou... ÉS ELL! Qui caminava per Galilea -i continua caminant per les nostres galilees-, qui anunciava -en públic i en privat, a les places i a les cases, al temple i pels camins- el Regne de Déu, qui donava esperança al desvalgut i donava la salut al malalt, qui reeixia la fe dels qui vacil·laven i alliberava la gent dels farcells que carregaven a les espatlles.
 • És Jesús acomplint la seva promesa de ser amb nosaltres cada dia, fins a la fi del món. Com podria ser possible que se n’oblidés de nosaltres? No és que, en arribar la Pentecosta, la nostra pregària sigui un clam per què enviï el seu Esperit. Ell ja és amb nosaltres. Ell ja és en nosaltres.
 • Potser la nostra pregària pugui ser demanar que ens obri els ulls del cor per reconèixer la seva presència, el seu Esperit... al nostre voltant, i també -per què no?- actuant a través nostre. Doncs ha escampat els seus dons a dojo, per tot arreu.
 • I és així -amb els seus dons- com ens dona el poder per anunciar, perdonar, alleugerir el patiment, aixecar el desvalgut, reeixir la fe, alliberar l’oprimit.
 • Veniu, oh Sant Esperit, / des del cel al nostre pit / amb un raig de llum divina. / Pare dels pobres, veniu, / deu‐nos els dons que teniu, / oh Sol que el cor il·lumina.
 • Vós sou el consolador, / de l'ànima Habitador, / i dolcíssim refrigeri. / En els treballs sou confort, / en les penes sou conhort, / en la calor sou temperi.
 • Oh divina Claredat, / visiteu la intimitat / del cor que ja us ansia. / Res tindrà l’home si Vós / no li deu vostre socors / divinal, que bé li sia.
 • Tot el que no és net renteu; / tot el que ja és sec regueu; / cureu tota malaltia. / Deu als fidels confiats / dels vostres dons esperats / la sacrosanta Setena.
 • Tot l'indòmit endolciu; / tot el fred encalentiu; / regiu el qui s'esgarria. / El mèrit de la virtut, / el camí de la salut, / la joia immortal i plena.
 • Paloma Aragüe Calle hcsa

Conversa

"Entrada és ja l'esposa
a l'hort amè que tant ha desitjat
i al seu gust hi reposa
amb el coll reclinat
sobre els braços suaus de l'Estimat"

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús