User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-09-20

Presència de Déu

La teva presència és especialment densa i sensible en tota realitat de necessitat i patiment. Defugir o ignorar aquestes realitats és privar-me també de la teva presència.

Llibertat

Aquesta setmana puc demanar de ser alliberat dels «falsos absoluts», de les «necessitats creades» per a aspirar a una vida més pobra i senzilla.

Consciència

Prenc consciència del do de la meva existència com a possibilitat oberta. Amb els meus límits i el meu pecat, però sempre capaç de ser fecundada pel seu Esperit.

Paraula de Déu

Lluc 7, 31-35

Jesús va dir:

A qui compararé, doncs, la gent d'aquesta generació? A qui s'assemblen? Són com els nois que seuen a les places i es criden els uns als altres dient: "Toquem la flauta, i no balleu; cantem complantes, i no ploreu!" Perquè ha vingut Joan Baptista, que no menja pa ni beu vi, i dieu: "Té el dimoni"; ha vingut el Fill de l'home, que menja i beu, i dieu: "Aquí teniu un golut i un bevedor, amic de publicans i pecadors." Però els fills de la saviesa acrediten tots que és justa.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • En aquest evangeli podem veure Jesús entristit, decebut, fins i tot gairebé desanimat en veure la falta de resposta davant un projecte, un somni, una bona notícia que Ell ha vingut a portar. Imagina't per un moment amb una gran notícia, que t'il·lusiona molt, que t'agafa tota la teva persona... la millor notícia que puguis imaginar, i que la vols compartir amb les persones que estimes. I imagina't que la seva resposta és una indiferència absoluta: "i què...?"... Imagina què sentiries, com et trobaries.
  • Doncs ara imagina Jesús portant la gran Notícia a la humanitat: que el Pare del Cel és pur amor per a nosaltres, que Ell ha vingut a portar vida al món, que tots som germans/es, que tenim esperança, que tenim una vida pel davant, i una esperança en una vida per a sempre en el seu Amor... I imagina com se sentiria Jesús davant la fredor de la gent, davant l'escepticisme, fins i tot el rebuig, perquè aquesta bona Notícia toca els interessos d'alguns, les comoditats i aparents seguretats de bastants...
  • "si toquem el flabiol, no voleu ballar, si toquem complantes, no voleu plorar"... Així ens troba Jesús.
  • En aquesta pregària puc estar amb Jesús en aquests moments de tristor en el seu cor... i fer-li costat... i dir-li: "què vols de mi?"...
  • Llorenç Puig sj

Conversa

Allò que he après, allò que encara no veig clar... tot ho comparteixo amb Jesús, que al meu costat no deixa un sol moment d'escoltar-me i acollir-me amb un amor infinit.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús