User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-09-21

Presència de Déu

En el silenci de la meva més profunda intimitat, en el meu anhel de plenitud, puc sentir-hi la remor de la seva presència. Recordo els moments en què he sentit de manera especial aquesta proximitat de Déu. Quan caminàvem junts i em deixava abraçar pel seu amor.

Llibertat

Feu-me lliure senyor de la tirania dels qui em volen distret i ocupat en multitud de coses sense importància. Quan m'enfronto al teu mirar creixo en una llibertat profunda.

Consciència

En presència del Déu que m'estima recordo el dia passat moment a moment. Rostres, paraules, sentiments... Dono gràcies per tota la llum i la bondat. Demano ser guarit i perdonat per les ombres i infidelitats.

Paraula de Déu

Mateu 9,9-13

Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut a la taula de recaptació d’impostos, i li digué:
—Segueix-me.
Ell s’aixecà i el va seguir.
Més tard, mentre era a taula a casa seva, van acudir-hi molts publicans i altres pecadors i es posaren a taula amb Jesús i els seus deixebles. Quan els fariseus ho veieren, preguntaren als deixebles:
—Per què el vostre mestre menja amb els publicans i els pecadors?
Jesús ho va sentir i digué:
—El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. Aneu a aprendre què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L’evangeli que acabem de llegir em resulta sorprenent de veritat: imaginem un home a qui l’exercici d’un negoci molt rendible li ha fet perdre la sensibilitat de veure’s marginat pels seus conciutadans; l’únic que li interessa és guanyar diners; de repent passa pel carrer un desconegut que li diuen Jesús, un il·luminat, treu el cap a l’oficina i li diu simplement: “Vine amb mi”; i aquell home ho deixa tot i se’n va amb ell. I encara més: fa un gran dinar per celebrar el cessament del negoci. On trobem la causa d’aquest canvi tan inesperat i tan ràpid que transforma radicalment la conducta d’aquella persona, endurida per la vida que portava? Només ens queda una resposta: la mirada de Jesús, que és l’única realitat amb força per arrencar de les nostres entranyes un cor de pedra i posar-n’hi un de carn, capaç de generar els sentiments més nobles que la persona humana pugui imaginar. Jo no sabria com definir aquesta mirada; només puc constatar que arriba fins al fons del cor i el fa bo. Fixem-nos en alguns exemples que trobem a l’evangeli, a més de la mirada a Mateu: Jesús mira Zaqueu i aquest torna quatre vegades el que havia estafat; Jesús mira aquella dona de Samaria i la converteix en apòstol al seu poble; Jesús mira aquella dona adúltera i ella surt amb el convenciment de no tornar a pecar mai més; Jesús després de les negacions mira Pere i aquest en recordar la mirada, va plorar tota la vida; Jesús mira Judes quan l’entrega a l’hort i aquest penedit corre a tornar els diners.
  • Deixem-nos mirar per Jesús i ell farà meravelles, tot acollint la nostra petitesa!
  • Lluís Victori sj

Conversa

Allò que he après, allò que encara no veig clar... tot ho comparteixo amb Jesús, que al meu costat no deixa un sol moment d'escoltar-me i acollir-me amb un amor infinit.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús