User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-11-17

Presència de Déu

Durant uns moments, contemplo amb gratitud, la discreta presència de Déu en totes les coses; donant vida a les plantes; donant capacitat de sentir als animals i finalment, fent de mi temple del seu Esperit

Llibertat

Allò que he de fer, allò que hauria d'haver fet... tot ho aparto sense brusquedats. Sóc lliure quan sé prendre distància de les meves responsabilitats i no hi quedo atrapat.

Consciència

Prenc consciència de totes les coses bones que em regala el Senyor cada dia sota formes tan diverses. En dono gràcies.

Paraula de Déu

Lluc 17, 26-37

Jesús va dir als seus deixebles:

- Tal com va passar en els dies de Noè, passarà en els dies del Fill de l'home: menjaven i bevien, i prenien muller i marit, fins al dia mateix que Noè va entrar a l'arca. Vingué el diluvi i tots van morir. Igualment va passar en els dies de Lot: menjaven i bevien, compraven i venien, plantaven i construïen, però el dia que Lot sortí de Sodoma va ploure foc i sofre del cel i tots van morir. Així passarà també el dia que el Fill de l'home es manifesti. Aquell dia, el qui sigui al terrat, que no baixi dintre casa a endur-se allò que té, i el qui sigui al camp, que no torni enrere. Recordeu-vos de la dona de Lot. Qui busqui de conservar la vida, la perdrà, però el qui la perdi, la conservarà.
Jo us dic que aquella nit n'hi haurà dos en un mateix llit: l'un serà pres i l'altre deixat; n'hi haurà dues molent juntes: l'una serà presa i l'altra deixada.
Ells li preguntaren:
- On serà això, Senyor?
Jesús els respongué:
- On hi ha el cadàver, s'hi apleguen els voltors.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Qui busqui de conservar la vida, la perdrà, però el qui la perdi, la salvarà. Tenim aquí una de les grans paradoxes de l'Evangeli: salvar, perdre; perdre, salvar. No es tracta de perdre-la en aquest món, per a salvar-la a l'altre. A l'Evangeli, "perdre la vida", és reconèixer que ens és donada; que jo no en sóc l'origen i, si és do, l'haig de convertir en do per al germà. Aleshores la recobro en el sentit evangèlic, li dono un sentit, un per a què, i aquesta és la plenitud de la vida ja ara i aquí, viure-la amb un sentit, un per a què. Certament que aquest sentit arribarà a plenitud en el més enllà, però el goig comença ja aquí perquè trobo sentit a la meva vida en la donació que en faig d'ella. Al contrari, aferrar-se a la vida com a exclusiva per a mi, es perd, perquè queda sense sentit. Quan el centre sóc jo, arriba el suïcidi psicològic, perquè no hi ha relació vàlida, obertura i acabo perdent el que sóc i el que em penso tenir. Que la seguretat de ser estimat pel Senyor et faci cada dia un home per als altres. Així recobraràs la teva vida ja des d'ara.
  • Jaime Roig, sj.

Conversa

Després d'allò contemplat i meditat, li obro el cor amb amor i franquesa.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús