User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-11-20

Presència de Déu

Vaig, a poc a poc, asserenant-me.
Ara i aquí Déu em mira i em sosté amb amor.
Ho recordo i ho medito durant uns moments.

Llibertat

«Déu té la iniciativa sempre. La pregària és entrar en l'àmbit d'una crida d'amor. Amb el temps, la certesa es transforma en un anar vers la veu. Creix la responsabilitat. La iniciativa de Déu crea la llibertat de la resposta amorosa» (C. Kauffmann).

Consciència

Com em sento, avui? Estic particularment cansat, estressat o deprimit? Quin és l'origen d'aquests sentiments? Els confio al Senyor de la Vida.

Paraula de Déu

Lluc 18,35-43

Quan Jesús arribava prop de Jericó, hi havia un cec assegut vora el camí, demanant caritat. En sentir passar la gent, va preguntar què era tot allò. Li digueren que passava Jesús de Natzaret. Llavors començà a cridar:
--Jesús, Fill de David, tingues pietat de mi!
La gent que anava davant el renyava perquè callés, però ell cridava encara més fort:
--Fill de David, tingues pietat de mi!
Jesús s'aturà i manà que li portessin el cec. Quan va ser a prop li preguntà:
--Què vols que faci per tu?
Ell respongué:
--Senyor, fes que hi vegi.
Jesús li digué:
--Recobra la vista; la teva fe t'ha salvat.
A l'instant hi veié, i seguia Jesús glorificant Déu. També tot el poble, en veure-ho, va lloar Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L’evangeli d’avui, del cec de Jericó sempre m’ha resultat entranyable. Ara bé, a mi m’agrada més la versió de Marc, que a més de la descripció sintètica de Lluc, que acabem de llegir, hi afegeix dos detalls significatius: en primer lloc, que el cec tenia un nom, Bartimeu, un home concret que va invocar Jesús i, en segon lloc i encara més significatiu, que quan Jesús el va cridar, va llençar la capa i va anar corrents a trobar-lo. La capa era tot el que tenia; allà hi guardava les seves coses i els rosegons de pa i algunes monedes que li havien donat. Tot ho va deixar perquè sabia que valia molt més la pena el trobament amb Jesús; ell li tornaria la vista. La gent l’escridassava i el prenia per boig. Però ell es fa acompanyar a Jesús. Per això quan li pregunta : “què vols que et faci?” la resposta li surt del fons del cor: Senyor: que hi vegi! Només vull això. Jesús el cura i ell el segueix on sigui; la seva vida ha canviat; la vida d’abans ha quedat embolicada amb la capa. És un home feliç i no es cansa de lloar i donar gràcies a aquell Jesús que l’ha transformat i li ha canviat la vida. Aquesta narració podria ser la de les nostres vides quan passem moments de foscor i hem de repetir, Senyor que hi vegi! Però encara voldria comentar un altre matís d’aquesta petició de Bartimeu, que per a mi és molt important: Senyor que us vegi!, treballant al meu costat, quan la temptació em fa pensar que m’he allunyat de Vós; que us vegi sempre prop meu i animant-me a superar els moments foscos de la meva vida .
  • Lluís Victori sj

Conversa

El parenostre és el millor diàleg que podem tenir amb Ell. Parenostre...

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús