User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-11-24

Presència de Déu

Deixo durant uns minuts allò que feia i em poso en presència seva. Pot ajudar-me repetir diverses vegades i molt lentament la pregària de Jesús: «Senyor Jesús... (inspirar), tingueu pietat de mi»... (expirar)

Llibertat

Puc centrar-me aquesta setmana en les pors. Els poso nom: por de la mort, de la malaltia, de la solitud, de no ser estimat... Les confio al Senyor de la Vida perquè no es converteixin en obstacle per a la meva llibertat.

Consciència

Em recordo a mi mateix que sóc en presència del Senyor. Ell és la meva força en moments de debilitat. És el meu consol en temps de tristesa.

Paraula de Déu

Lluc 19,45-48

Jesús va entrar al recinte del temple i es posà a treure'n els venedors. Els deia:
- Diu l'Escriptura: El meu temple serà casa d'oració, però vosaltres n'heu fet una cova de lladres.
Cada dia ensenyava en el temple. Els grans sacerdots, els mestres de la Llei i els principals del poble buscaven de fer-lo morir, però no sabien com fer-s'ho, perquè tot el poble estava pendent d'ell i l'escoltava.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L’ésser humà és temple sagrat. Jesús va entrar en el nostre cor per dipositar-hi el seu esperit. Esdevenim lloc d’oració, d’intimitat amb Ell, nucli des d’on li donem forma, i escletxa per on escampem el seu amor a tota persona, a la creació.
  • En som conscients que nosaltres, les persones amb qui ens relacionem, les que coneixem i les desconegudes, les que ens han precedit i les que vindran fan de la humanitat el temple on el Senyor resideix? Ens hi apropem amb reverència? Agraïm el regal del seu esperit que ens fa temple sagrat amb tota la humanitat?
  • Al llarg de la història l’home, en lloc d’acollir aquesta revelació, aquest regal de Déu, superb, ha volgut treure’n profit en especular amb els germans i els ha reduït en mercaderia. Això entristeix i enfurisma a Jesús en observar com en el seu temple no regna l’estimació sinó l’egoisme.
  • Jesús s’afligeix en veure que amb els seus fills, sagrats, amor del seu Amor, es fa negoci fent que hagin d’immigrar, posin en perill les seves vides en navegar en un cayuco, es desplacin cap a una terra desconeguda, abandonant-ho tot o morin per l’esclat de les bombes. Abusen dels infants, deixen en la soledat als vells i els sense sostre tirats al carrer on els agredeixen.
  • Els pecats que profana el seu temple li dolen, Ell els acompanya i els pateix com va fer a la creu. Demanem gràcia per no defallir en la defensa dels éssers humans vulnerats, preguem i adorem; son temple sagrat.
  • Mercè Almirall

Conversa

Quins sentiments ha despertat en mi la pregària? Em sento preocupat i intranquil, o bé serè i en pau. En un cas o en l'altre, ho comparteixo tot obertament amb Jesús.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús