• Invitació

  Sent cada inspiració, cada exhalació

  Comença la pregària d’avui fent una estona de calma profunda, centrant-te en la respiració. És important mantenir-ne el ritme i la profunditat. L’únic que has de fer és notar-la. Sent cada inspiració, cada exhalació. Sigues conscient de com l’aire omple els pulmons i, després, de com retorna a l’atmosfera a mesura que exhales. Simplement i amb calma, fes atenció a les properes dotze respiracions.

 • Exercici de silenci

  Fes només atenció a l’Esperit que habita en el teu cor
  • Ara, en respirar, deixa que l’atenció se centri al pit. En hebreu, la paraula que fa referència a «respirar» i a «esperit», com l’Esperit Sant, és la mateixa. Així que imagina la respiració com un alè de Déu, l’Esperit de Déu, i deixa que el centre de tu mateix arribi a ser inundat de l’escalf i la llum de l’Esperit.
  • Ara deixa que la teva respiració continuï, silenciosament, en segon pla, fes només atenció a l’Esperit que habita en el teu cor, i simplement descansa en aquest lloc de quietud tranquil•la.
  • I en aquest lloc de quietud, escolta la paraula de Déu tal com és proclamada ara en el passatge del llibre de Rut.
 • Escriptura

  Ruth 2: 8 - 13
  Llavors Booz va dir a Rut:
  – Escolta, filla meva! No vagis a espigolar en un altre camp; queda’t aquí i uneix-te a la colla de les meves serventes. Fixa’t en l’indret on els segadors treballen i vés amb elles. He manat als meus homes que no et molestin. I si tens set, vés on hi ha els càntirs i beu el que hagin pouat els segadors.
  Rut es va prosternar fins a tocar a terra amb el front i digué a Booz:
  – Per què em mires amb bons ulls i t’interesses per mi que sóc estrangera?
  Booz li va respondre:
  – M’han contat tot el que has fet amb la teva sogra després de la mort del teu marit; has deixat els teus pares i la terra on vas néixer i has vingut a viure enmig d’un poble que abans no coneixies. Que el Senyor, Déu d’Israel, sota les ales del qual has trobat refugi, et recompensi amb escreix tot el bé que has fet!
  Ella va dir:
  – Veig que em mires amb bons ulls. M’has omplert de confiança i has parlat al cor de la teva serventa, tot i que jo no sóc ni tan sols una de les teves criades.

 • Reflexió

  Recorda quan nosaltres hem estat també objecte d’un favor inesperat
  • D’acord amb la llista dels avantpassats de Jesús que Mateu ofereix al començament del seu Evangeli, Booz i Rut són els besavis del rei David. Rut és la segona dona que Mateu esmenta aquí. El més sorprenent és que no és israelita, no pertany al poble escollit, és una estrangera. Ve originalment de Moab, un país a l’altre costat de la mar Morta. Som conscients de la desconfiança que els estrangers acostumaven i acostumen a desvetllar en les societats d’acollida? Podem imaginar com es va sentir, doncs, Rut entre els jueus on anà a viure.
  • Tal com ens explica la història, Rut és una pobra vídua que té cura de la seva sogra ja gran. Es guanya la vida espigolant en els camps de Booz, un noble ric de la societat jueva. Al principi ella no s’adona que el seu amo s’ha fixat en ella i ha demanat als seus homes que la protegeixin. Podem recordar quan nosaltres hem estat també objecte d’un favor inesperat. Això ens ajudarà a entendre què és el que Rut va sentir en aquell moment.
 • Parlant amb el Senyor

  On et fas més conscient del Déu que treballa a través dels esdeveniments quotidians
  • Booz ha sentit explicar que Rut ha deixat el seu propi país, i com després d’enviudar es preocupa per la seva sogra Noemí. Ell prega perquè Déu la recompensi i la protegeixi, i al mateix temps, li ofereix el seu suport i el seu amor. El seu fill, Obed, serà el següent en la línia genealògica que porta a Crist. Déu se’ns fa present aquí treballant a través de la bondat quotidiana i l’atracció mútua d’aquestes dues persones per a portar a terme els seus plans. On et fas més conscient del Déu que treballa a través dels esdeveniments quotidians i de les relacions de la pròpia vida?
  • Quan acabis aquesta estona de pregària, parla a Déu de les persones que, a vegades de manera inesperada, t’han ajudat a estar més a prop seu en la teva vida. Potser avui podries mirar com treballa Déu a través dels qui t’envolten, i en els quals potser no t’havies fixat mai.
Inici