User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Marc 8,27-35

Paraula de Déu

 Jesús, amb els seus deixebles, se’n va anar als pobles del voltant de Cesarea de Filip, i pel camí els preguntava:
 —Qui diu la gent que sóc jo?
 Ells li respongueren:
 —Uns diuen que ets Joan Baptista; d’altres, Elies; d’altres, algun dels profetes.
 Llavors els preguntà:
 —I vosaltres, qui dieu que sóc?
 Pere li respon:
 —Tu ets el Messies.
 Però ell els prohibí severament que ho diguessin a ningú.

 Llavors començà a instruir-los dient:

 —Cal que el Fill de l’home pateixi molt. Els notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei l’han de rebutjar, ha de ser mort, i al cap de tres dies ha de ressuscitar.
 I els ho deia amb tota claredat. Aleshores Pere el prengué a part i es posà a renyar-lo. Però Jesús es girà i, davant els deixebles, renyà Pere dient-li:
 —Vés-te’n d’aquí, Satanàs! No veus les coses com Déu, sinó com els homes.
 Llavors va cridar la gent i els seus deixebles i els digué:
 —Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi i per l’evangeli, la salvarà.

Marc 8,27-35
 • Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

  Active
  Default
  • Aquest diumenge Jesús ens planteja una pregunta i una realitat que ens costa acceptar.
  • La pregunta és: “vosaltres, qui dieu que sóc?” Una pregunta directa, que ens és bo fer-nos també nosaltres mateixos, perquè veiem quin paper juga Jesús en les nostres vides: és 'un bon exemple'? És 'un heroi moral' a seguir? És algú proper a la meva vida? És un Misteri? És el meu Senyor i Salvador?... En quina mesura...? En què ho percebo i visc en la meva vida?... I perquè veiem que no podem respondre a aquesta pregunta de forma senzilla i 'de passada'. És una pregunta plena de densitat...
  • I la realitat que Jesús ens planteja és aquesta: Ell és el Senyor i el Salvador, però això no vol dir que passi 'volant per sobre dels problemes reals de la condició humana', sinó que, ben al contrari, els coneix i els pateix com el que més. I és precisament per aquest conèixer i compartir 'des de dins' la condició dels humans, i dels darrers, que Ell ens pot acompanyar i salvar. Jesús no es presenta com un Salvador que a distància actua, sinó com Algú que des del darrer lloc porta a tots al Pare.
  • Puc aprofitar avui per veure si jo també puc dir a Jesús: “vós sou el Messies i el Salvador del món”...
  • Llorenç Puig sj
 • Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

  Active
  Default
  • This is a painful scene: first Peter rebukes Jesus, then Jesus rebukes Peter. We can sympathise with Peter, because which of us can bear the thought of our best friend being tortured and killed? But Jesus tells Peter that God’s plans are so much bigger than he imagines.
  • Someone has said that God’s dreams come to us several sizes too large! It takes us time to grow into them. What about my inner growth – have I stopped growing at some point, so that God cannot do more creative work with me?
  • Lord, let me be open to your unrestricted dreams for me, even though they involve change and pain and ultimately, death. This is the way to eternal joy.

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús