• Benvinguda

  • Benvingut/da al recés de Quaresma de l'Espai Sagrat! Tenim per endavant sis setmanes i mitja. Tots sabem que aquest és un temps llarg de preparació per la Pasqua, però és també, i a un altre nivell, alguna cosa més profunda que ens convé tenir en compte. Al nostre món hi conviu un allunyament de Déu amb una immensa set d'alguna cosa «real», autèntica i veritable, alguna cosa que les nostres esglésies tradicionals, semblen no poder proporcionar. I és que el Déu que l'Europa secularitzada ha abandonat és només una caricatura de Déu, no és real, però en canvi subjauen una set i un desig que sí que són reals i que poden ajudar a donar expressió a aquesta «veritat» cercada. Això és el que et proposem fer durant aquest “recés”, que es dividirà en sis sessions, i que anirem publicant seguint les sis setmanes de Quaresma.
    
  • Afegir només una consideració més; el món sencer ha estat interpel·lat per la convocatòria d'aquest «Any de la misericòrdia» del Papa Francesc. En fer-ho, ell també ens ha recordat que no ens fixem en el Déu “caricatura”, que mira irascible les malifetes dels homes, sinó en el Déu veritable que ens ha creat per amor i per a l’amor. Aquest és el Déu que subjau a tot aquest recés quaresmal.
 • Com fer aquest recés?

  • Et suggereixo només tres coses a tenir en compte cada setmana, o sessió.
    
  • En primer lloc, assegura't de fer una estona de pregària cada dia. Intenta dedicar-li almenys 20 minuts; si et sembla massa temps per començar, que siguin 15 o 10, però que sigui cada dia, passi el que passi. Ja veuràs com n’és de generós Déu amb aquest temps!
    
  • En segon lloc, et suggereixo de trobar un “lloc sagrat”, un lloc on fer cada dia la pregària. Algunes persones ho fan camí de la feina, altres aprofiten un període més llarg i contemplatiu els caps de setmana. Caldrà que vegis el que més ajuda: potser en un viatge llarg en metro o en tren tenim oportunitat d’un seient tranquil. O potser tenim una habitació a casa on no ens destorbin, o fins i tot una església prop del lloc de treball, que estigui oberta i on anar en algun moment del dia. Quan siguis al lloc triat, fes algun senyal que indiqui que comences la pregària.  A algunes persones els agrada fer el senyal de la creu o tocar amb el cap fins al terra per besar-lo, tot dependrà si estem sols i de les condicions de l’espai que hem triat. Potser n’hi haurà prou en tancar els ulls i inclinar el cap abans de començar, mentre diem al Senyor “Senyor aquest és el teu temps, omple’l de la teva presència”
    
  • En tercer lloc, Ignasi vol que anem a cada moment de la pregària demanant “el que vull”. Ignasi fa referència a una gràcia particular que demanem per aquesta estona, amb veritable confiança. És un punt molt personal, i l’únic consell que et donaria és que t’asseguris que el que li demanes a Déu sigui el que realment vols en el nivell més profund el teu ésser. Si ho fas, llavors estaràs buscant el Déu real i veritable, que és el que busquem en aquest recés.
Inici