• Benvinguda

  Farem servir el text de les Antífones de la O, antífones utilitzades des d'antic durant el temps d'espera de la vinguda de Jesús

  Benvingut/da al recés d'Advent d'enguany! Tot recés ofereix una oportunitat d'aturar-se i allunyar-se de les preocupacions de cada dia, per poder prendre el pols a les nostres relacions, amb Déu, amb la gent que ens envolta, i amb el món on vivim. Aquest temps d'Advent, en el qual ens preparem per a la vinguda de Crist, és una gran oportunitat per fer un recés d'aquest tipus.

  Aquest any, la nostra reflexió tindrà com a fil les anomenades Antífones «O» amb les quals la litúrgia ens va preparant per al naixement del Jesús. Són set maneres d'expressar qui és Jesús. Cada antífona es canta abans del Magnificat a la pregària de vespres durant els dies d'Advent. El seu origen el trobem en les profecies d'Isaïes, anunciant la vinguda del Messies.

  Ens aturarem doncs en cada antífona, una per cada estona de pregària, deixant temps perquè la seva riquesa ens amari. Perquè et vagin esdevenint familiars, aquestes són les antífones:

  O Saviesa
  O Senyor
  O Rebrot de Jessé
  O Clau de David
  O Esplendor de Justícia
  O Rei de totes les nacions
  O Emmanuel

  És possible que les hagis reconegut del famós himne «Veniu, veniu Oh Emmanuel!» que acostumem a cantar cada Advent, però és possible també que mai hagis tingut temps per aturar-te a pregar el que se'ns revela de Jesús en totes aquestes denominacions. Aquest recés t'ajudarà a entrar en cada antífona i a obrir ulls i orelles a la vinguda del Senyor. 

  Comencem, doncs, aquest viatge d'Advent que ens anirà atansant a poc a poc a Jesús

 • Benvinguda i algunes qüestions pràctiques

  Pren consciència de Déu, agraeix-li la trobada, i pren consciència també de tots aquells que arreu del món faran també aquest recés en les llengües més diverses

  Comencem amb alguns consells pràctics per si ajuden, sobretot si és el primer recés que fas. Ho farem sota tres moments: COM, QUAN i QUÈ.

  La primera qüestió a considerar és el «com». És important, per exemple, decidir quan temps podràs dedicar a cada estona de pregària. És bo decidir-ho abans i atenir-se al temps, per no deixar-ho a la improvisació de cada moment. Això ens permet avorrir-nos, gaudir... i experimentar diverses sensacions durant la pregària. Els textos que us oferim donen per una estona de pregària d'uns 20-25 minuts, però tu en funció de la teva experiència pots decidir dedicar-hi més temps. En tot cas, troba un temps realista en el qual puguis trobar-te a gust.

  Sobre «quan» fer-ho, també ets tu qui ho ha de decidir en funció de la teva disponibilitat, del teu ritme vital... matí, tarda, migdia? L'únic criteri és un temps de qualitat, lliure de destorbs i distraccions, on poder estar una mica sol.

  I finalment, sobre el «què», pregunta't a tu mateix perquè vols fer un recés així. Quins dons i gràcies esperes rebre de Déu durant aquests dies de pregària. És important tenir present això perquè són les peticions que li farem a Déu sempre en començar la pregària. Sempre oberts, però, a la sorpresa que ell ens pugui oferir.

  Quan hagis acabat de plantejar-te aquestes qüestions, estaràs a punt per començar la pregària de les Antífones «O». Abans de començar, però, pren consciència de Déu, agraeix-li la trobada, i pren consciència també de tots aquells que arreu del món faran també aquest recés en les llengües més diverses.

Inici