• Quietud

  Imagina’t que estàs en un lloc bonic

  El text d'aquesta sessió ha estat extret del llibre Les set últimes paraules, del pare James Martin, amb el permís de HarperOne.

   

  Quan entris en la pregària, pren consciència del que t’envolta. Si és un lloc sorollós o si, en canvi, és un lloc molt quiet. Pren consciència de com et sents en aquest lloc. Còmode/a? Tens/a? Inquiet/a? Confiat/ada? Escolta’t durant un moment. Ara imagina’t que estàs en un lloc bonic. Potser al costat del mar o envoltat de cims i muntanyes. Allà on sigui, resta en silenci davant la presència del Senyor.

 • Invitació

  Ningú de nosaltres no s’escapa del dubte en la vida espiritual
  • Creure en el més enllà és un problema per a moltes persones, fins i tot per a persones creients i devotes. I sense una creença en l’altra vida, la por del desconegut esdevé central. És una de les pors més comunes en la vida cristiana.
  • Ningú de nosaltres no s’escapa del dubte en la vida espiritual. I en els moments de dubte, podem preguntar-nos: Que m’espera després de la mort? Tot això de la fe, és potser una absurditat? Seré recompensat per les meves bones obres aquí a la terra? O em castigaran per les dolentes que he fet o per allò bo que he deixat de fer? Què ha passat amb la gent que estimava? Els tornaré a veure? En escoltar la lectura de l’Evangeli de Lluc, faig atenció a allò que Jesús diu al bon lladre.
 • Lluc 23, 39-43

  Un dels criminals penjats a la creu l’injuriava dient:

  – ¿No ets el Messies? Doncs salva’t a tu mateix i a nosaltres!

  Però l’altre, renyant-lo, li respongué:

  – ¿Tu tampoc no tens temor de Déu, tu que sofreixes la mateixa pena? I nosaltres la sofrim justament, perquè rebem el que mereixen els nostres actes, però aquest no ha fet res de mal.

  I deia:

  – Jesús, recorda’t de mi quan arribis al teu Regne.

  Jesús li digué:

  – T’ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís.

 • Meditació

  Jesús ens ha donat la seva paraula
  • Des de la creu, Jesús promet l’esperança de la vida futura. No és pas l’únic lloc en els Evangelis on Jesús fa aquesta promesa. En l’Evangeli de Joan, immediatament abans que Jesús ressusciti Llàtzer d’entre els morts, diu a Marta: «Qui creu en mi, encara que mori, viurà; i tot aquell qui viu i creu en mi, no morirà mai més».
  • Més tard, també en l’Evangeli de Joan, durant l’últim sopar, quan Jesús es prepara per a acomiadar-se dels seus deixebles diu: «A la casa del meu Pare hi ha moltes estances... vaig a preparar-vos-hi un lloc per a vosaltres».
  • Jesús va escoltar els dubtes i les inquietuds de la gent del seu temps, també els dubtes sobre la vida eterna. La primera cosa que ens hauria de donar esperança és que Jesús ens dóna la seva Paraula, i que aquesta és una Paraula de veritat.
  • El bon lladre ens ensenya fins a quin punt Jesús ens és proper. Un home, sí. Un home amb un nom, Jesús. Però també Déu. L’home que li obre el paradís. Des de la creu, Jesús diu al bon lladre, i a nosaltres, què ens té preparat per al futur. Fins i tot en plena agonia, Jesús ofereix la seva sanació espiritual. Un dels seus darrers actes abans de morir és un acte de sanació. «No et preocupis», li diu. «Hi ha un cel». Ens dóna la seva paraula.
  • Com diu Pau a la Carta als Romans, ni la mort no ens pot separar de l’amor de Déu. Un dia pregarem amb Jesús al paradís. Jesús ens ha donat la seva paraula. I ho veurem aviat, en la Pasqua. Sabem que Déu no destrueix mai les relacions que té amb nosaltres. I un dia, com el bon lladre, veurem que tot és veritat.
 • Diàleg

  Com experimentes la teva relació amb Déu?
  • Davant el més enllà, com et sents? Preocupat/ada? Temorós/osa? Ple/na de dubtes? Esperançat/ada? Posa sobre la taula tots aquests sentiments.
  • Ofereix aquests sentiments a Déu, expressant-los-hi de la manera que et sigui més natural.
  • Com experimentes la teva relació amb Déu? Sents la seva presència? O algunes vegades et resulta difícil experimentar el seu amor per tu.
Inici