• Benvinguts

  Benvinguts al nostre recés d’Advent ‘Missatgers de Joia’. La paraula ‘Advent’ està presa del mot llatí ‘adventus’, que significa ‘vinguda’. L’Advent ens dona una oportunitat de prendre un respir mentre esperem amb expectació joiosa la vinguda de Jesús, que és l’Emmanuel, Déu amb nosaltres. La vinguda de Déu al món com un infant ens recorda un dels autèntics tresors de la nostra fe: la joia. El temps d’Advent ofereix una oportunitat per fer un pas enrere en les ocupacions de la vida, per frenar, esperar i ponderar, de manera que puguem entrar amb joia al misteri del Nadal, un temps especial de celebració i alegria per tots els cristians.

  Per tal de guiar la nostra pregària durant aquest Advent, reflectirem sobre alguns moments familiars de la història del Nadal, utilitzant narracions de l’Escriptura del llibre d’Isaïes i de l’Evangeli segons Lluc. Durant aquest temps d’espera, estem convidats a invertir temps de pregària i reflexió, contemplant més profundament el misteri de Nadal de manera que estiguem realment pendents de l’arribada de Jesús en les nostres vides. Esperem expectants junt amb tot el poble de Déu la vinguda de Crist. Esperem especialment amb tots aquells que van jugar un rol en la seva vinguda – Isaïes, Zacaries, Elisabet, Maria, i els pastors – notant com va ser revelat al principi el missatge joiós de la vinguda de Jesús.

  La profecia d’Isaïes sobre el naixement de Jesús va ser una predicció enormement joiosa. Va revelar el pla de Déu dels temps de l’Antic Testament per enviar el Messies al món. L’àngel del Senyor que va aparèixer-se a Zacaries també vingué amb un missatge de joia, anunciant que molts s’alegrarien amb el naixement de Joan el Baptista, el qui prepararia el camí per al Senyor.

  Certament el mateix Joan el Baptista, fins i tot essent infant en el ventre, expressà una joia enorme quan Maria va visitar la seva mare Elisabet. I una vegada més, quan Maria mateixa va donar a llum el Salvador, va ser “bona notícia d’una gran joia” que els àngels anunciaren als pastors. És a través de l’escolta renovada d’aquestes històries que podem experimentar el que és ser ‘missatger de joia’ en aquest temps de preparació. En el començament d’aquest recés, pot ser interessant examinar els teus propis pensaments i sentiments al voltant d’aquest tema de la joia. Et sents joiós per la vinguda de les celebracions del naixement de Crist? O bé les ocupacions i el neguit eclipsen la teva vida en aquest moment? Aquest Advent et convidem a redescobrir la joia de Crist que va difondre’s a través d’aquells homes i dones memorables durant el primer Nadal.

 • Qüestions pràctiques

  Comencem amb alguns suggeriments pràctics que et poden ajudar si abans no has fet mai cap recés com aquest, o que poden fer-te memòria si ja n’has fet. Hi ha quatre sessions en el recés. Suggerim que puguis reflexionar-ne una cada setmana d’Advent. La primera qüestió a considerar és: quant de temps sents que pots dedicar a cada sessió del recés? És bo decidir-ho abans d’iniciar, i intentar invertir la mateixa quantitat de temps a cada reflexió. El material presentat a cada sessió dura uns quinze o vint minuts, però pot ser que vulguis prendre’t més temps que això per a preparar-te, o per reprendre idees que sorgeixen del recés al llarg del dia.

Inici