• Quietud

  Deixa que la paraula 'amor’ ressoni en la teva inspiració

  En començar aquest temps de reflexió, fes una pausa durant uns instants i deixa que la teva atenció se centri en la respiració. Nota el ritme a l’hora d’inspirar lentament i d’expirar. A l’inspirar, deixa que la paraula ‘amor’ tingui eco en l’alenada, conscient que Déu respira amor en el teu ésser. A l’expiració fes-hi ressonar la paraula ‘gràcies’. Manté l’alè durant uns breus moments i deixa que aquestes paraules, ‘amor’ i ‘gràcies’, t’omplin i ressonin en la ment i el cor.

 • Escriptura

  Isaïes 52,7-10

  Que en són, de bonics, per les muntanyes els peus del missatger de bones noves que anuncia la pau i la felicitat, que anuncia la salvació i diu a la ciutat de Sió: «El teu Déu ja regna!». Criden els teus sentinelles, alcen la veu, tots junts criden de goig quan veuen amb els seus ulls que el Senyor torna a Sió. Esclateu totes alhora en clams de joia, ruïnes de Jerusalem: el Senyor ha consolat el seu poble, ha alliberat Jerusalem. Als ulls de tots els pobles el Senyor ha estès el seu sant braç, i d’un cap a l’altre de la terra tothom veurà la salvació del nostre Déu.

 • Reflecteix

  Sorprendrem els altres a través de les nostres paraules amables, bones obres i actes de bondat durant aquest Nadal?
  • L’expectació és una cosa preciosa: quan esperem un naixement a la família, comencem una nova feina, ens preparem pel casament... hi somniem desperts, i en parlem. Els profetes somniaven desperts i parlaven sobre la vinguda del Messies. L’expectació els donava un goig enorme. I el mateix per a nosaltres.  Vivim expectants per compartir l’esperit nadalenc amb la nostra família, i per reunir-nos en la pregària nadalenca a l’església.
  • El poble d’Israel sabia el que esperaven amb expectació: pau, confort i salvació. I nosaltres avui? També volem la pau. I coneixem molta gent que necessita el confort dels amics, el regal de la salut, l’escalf de la fe. Necessitem ser salvats del mal en el món, i el naixement de Jesús promet la salvació. 
  • Sabem que rebrem aquests regals? Sí i no. És cert que Jesús mai para de sorprendre’ns amb l’amor, la sanació i el perdó. Però la gent encara pot quedar-se malament per Nadal. Podem aportar dons al mateix temps que en rebem. Farem alguna cosa bona pels altres durant aquesta època de l’any? Sorprendrem els altres a través de les nostres paraules amables, bones obres, i actes de bondat durant aquest Nadal? Podem portar la joia de Jesús i la joia d’aquest temps a les vides de molts. Podem ajudar a impulsar el Regne de Déu de l’amor i la justícia, i a conèixer com el nostre Déu regna.
 • Parla amb Déu

  Pots deixar que el teu cor s’alci a la predicció joiosa per la vinguda de Jesús?
  • Potser alguna cosa t’hagi xocat particularment durant el teu temps de reflexió. Aquest és un excel•lent punt de partida. Estigues allí i fes-te’l teu. Però no oblidis, primer de tot, posar-te a la presència de Déu. Pren-te el teu temps: no hi ha cap pressa. Nota quina esperança o desig et mou.
  • No és cert que hi ha alguna cosa preciosa en anticipar el Nadal? Com ara els pares que estan tant a l’expectativa que llur fill neixi aviat que ho estan contant a tothom. I quin plaer porten les seves bones notícies! Pots deixar que el teu cor s’alci a la predicció joiosa per la vinguda de Jesús?
  • El poble espera el Senyor ‘com el sentinella el matí’. No podem apressar l’albada, però sabem que vindrà. A vegades tot el que podem fer és esperar. Pot ser una espera a que succeeixi alguna cosa, o bé tan sols una espera perquè la vida millori. Sigui el que sigui, podem portar a Déu la nostra espera pacient.
Inici