• Quietud

  Fes-te conscient de Déu íntimament present dintre teu en aquest moment

  Pren-te uns moments per estar tranquil(•la) i per situar-te en una posició còmode. Tanca els ulls i imagina que es van fonent tots els teus problemes, distraccions i preocupacions. A mesura que notis el silenci en el teu interior, fes-te conscient de Déu íntimament present dintre teu en aquest moment, present en el teu cor i en el lloc on ara pregues.

 • Escriptura

  Lluc 2,8-20

  A la mateixa contrada hi havia uns pastors que vivien al ras i de nit es rellevaven per guardar el seu ramat. Un àngel del Senyor se’ls presentà i la glòria del Senyor els envoltà de llum. Ells es van espantar molt. Però l’àngel els digué:
  —No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. Això us servirà de senyal: trobareu un infant faixat amb bolquers i posat en una menjadora.
  I de sobte s’uní a l’àngel un estol dels exèrcits celestials que lloava Déu cantant:
  —Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que ell estima.
  Quan els àngels els deixaren i se’n tornaren cap al cel, els pastors es deien entre ells:
  —Anem a Betlem a veure això que ha passat i que el Senyor ens ha fet saber.
  Hi anaren, doncs, de pressa i trobaren Maria i Josep, amb el nen posat a la menjadora. En veure-ho, van contar el que els havien anunciat d’aquell infant. Tothom qui ho sentia quedava meravellat del que explicaven els pastors. Maria guardava tot això en el seu cor i ho meditava. Després els pastors se’n tornaren, glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit: tot ho van trobar tal com els ho havien anunciat.

 • Reflecteix

  Quedem ara astorats davant l’extraordinari amor que Déu ens té i que mostra a través del naixement i la vida de Jesús.
  • Els àngels, missatgers celestials de Déu, digueren als pastors quelcom cabdal: que trobarien un infant ajagut en una menjadora que és a la vegada Messies i Senyor, Déu i Salvador! Els pastors van obrir-se a aquest misteri d’amor, la notícia de la vinguda de l’Únic que salva. Fins i tot les ovelles van sentir també la notícia! La Terra sencera se somogué de joia aquella nit de Betlem. I tot i amb això, el món va trigar una llarga temporada a adonar-se que el naixement de Jesús és una bona notícia per tota la humanitat. L’evangeli és joia per al món —un missatge d’amor, ens crida a la pau i la justícia, i a la celebració de la divinitat en les nostres vides. La joia de l’evangeli és la joia més profunda. Abraça totes les altres joies de manera que el diví i l’humà siguin u.
  • Els pastors es posaren en marxa amb fe, no per mirar bocabadats sinó per sentir més intensament el que el Senyor els havia fet conèixer a través dels àngels. També per nosaltres cada any hi ha un missatge del Senyor. El Nadal és la primera i més important visita que Crist ens fa. La Seva presència íntima és el nostre primer regal de Nadal. A vegades, malgrat tot, podem estar tant enfeinats que no encertem a veure-ho. Potser aquest Nadal cadascú de nosaltres podem fer un viatge al nostre ‘Betlem’ —un lloc especialment significatiu, un temps ple de fe invertit amb un amic, una pregària familiar a casa, una meditació tranquil•la. És en aquests Betlems que podem aprendre del missatge del Senyor per a nosaltres aquest any.
  • A l’evangeli Maria rarament parla. Ella actua, tanmateix, pondera molt. Ser la mare de Jesús li dona molts motius per la reflexió i la sorpresa. Pondera tant en moments de joia com de pena, i sempre en la presència de Déu. La saviesa de Jesús és la seva saviesa. Deixem que també sigui la nostra aquest Nadal. Sovint ens sorprenem i meravellem de l’amor d’una altra persona envers nosaltres. Quedem ara astorats davant l’extraordinari amor que Déu ens té i que mostra a través del naixement i la vida de Jesús.
 • Parla amb Déu

  Per nosaltres Déu esdevingué humà, un infant nounat ajagut en una menjadora. Pren-te uns moments per contemplar la magnitud d’aquest misteri.
  • Contempla una bona estona el cel i veuràs i sentiràs la veu dels àngels! La Creació és la primera paraula de Déu. El seu color i la seva bellesa ens recorden la bellesa de Déu; les seves tempestes i huracans ens recorden que no ens n’encarreguem i que és el món de Déu. Tot ‘està impregnat de la glòria de Déu’.
  • La següent paraula de Déu, tant plena de vida i de significat, fou la Paraula feta carn —un infant de Déu com nosaltres. Aquesta paraula poderosa es comunicà a través del silenci d’un nen petit. Per nosaltres Déu esdevingué humà, un infant nounat ajagut en una menjadora. Tot el que es pot sentir dins el silenci, tot això ressona en el ‘so del silenci’. Pren-te uns moments per contemplar la magnitud d’aquest misteri.
  • Els pastors pobres no tenien estatus social. La gent tenia ben poc temps per ells. No sabem el que van dir a Maria, però fos el que fos ho recordà per sempre. Les paraules ací i allí ens poden mantenir en marxa —una paraula d’amor, una paraula de consell, una paraula de pregària. Recorda un moment en què una persona que estimaves va pronunciar el teu nom —aquesta és la paraula del Senyor! 
Inici