Introducció

Ens ajudarà en aquest Advent centrar-nos en el Pròleg de l’Evangeli de Joan. Aquest evangeli es llegeix durant la missa del matí de Nadal. El símbol de l’evangeli de Joan és l’àguila, l’ocell de vista penetrant i que és capaç d’enlairar-se molt amunt. Durant el recés, us convidem també a penetrar amb la mirada interior la vostra vida.

Diu Joan en el pròleg: “la Paraula es va fer carn i habità entre nosaltres”. En el passat els catòlics s’agenollaven cada vegada que es llegia aquesta frase que resumeix tot el sentit del Nadal: l’eterna Divinitat accepta viure en un temps i un lloc determinats per poder “habitar” entre nosaltres, “ha parat entre nosaltres la seva tenda”. A través de la vinguda del Fill, Déu es fa present entre nosaltres per acompanyar-nos en les nostres vides, tant en els moments bons com en els dolents. Aquesta vinguda del Messies al món ens palesa la infinita bondat de Déu i la seva proximitat amb nosaltres.

Aquest recés vol convidar a buscar un temps enmig de les ocupacions de la vida dedicat a reconèixer la presència i proximitat de Crist entre nosaltres. Una invitació a aprofundir en la relació amb ell; a donar-li la benvinguda d’una manera nova en aquest Nadal, per poder així irradiar la llum del seu amor.

El Papa Francesc en la seva exhortació apostòlica “Gaudete et exsultate” (Alegreu-vos-en i celebreu-ho) diu que “la lectura meditada de la Paraula de Déu ens permet fer una pausa i escoltar la veu del mestre”. Quan així ho fem, trobem “una llum per als nostres passos, una llum per al nostre camí”.

Tan de bo mentre preguis amb aquest material que aquí t’oferim i amb les lectures de l’Escriptura que et proposem, siguis cada vegada més conscient de com Déu treballa en la teva vida.

Inici