Com a ajut i guia per a la nostra pregària ens unim a la companyia d'Ignasi de Loiola i de Mary Ward. Un noble espanyol del segle XVI i una dona anglesa del segle XVII. Ignasi i Maria sovint es representen vestits de pelegrins, tot peregrinant pels camins. Jesús també va fer pelegrinatges a Jerusalem amb la seva família i amics i potser, durant el seu viatge, va recitar els salms. A les Escriptures tenim moltes crides a posar-nos en camí, com el salm 84 que diu: "Feliç l'home que en tu troba la força: de bona gana emprèn el camí!" (Sal 84,5) o el capítol 3 del Gènesi que parla de Déu «Quan l'home i la dona van sentir els passos del Senyor-Déu, que es passejava pel jardí a l'aire fresc de la tarda...» (Gn 3, 8)
Els recessos ens ajuden a començar cada dia de nou per a conèixer el Déu que vol ser el nostre company en el camí de la vida.

Fer un recés de Quaresma és una oportunitat especial que ens permet caminar amb Jesús i construir una amistat íntima amb Ell, al seu pelegrinatge cap a la creu a Jerusalem, i, més enllà, a la glòria.

A mesura que pregues amb aquest material, esperem que trobis Déu d'una manera nova i més propera, que tingui un efecte transformador sobre tu, t’ajudi a aprofundir en la consciència de Déu, i t’adonis com obra a la teva vida quotidiana. Potser aquesta és la  primera vegada que fas un recés o potser vulguis fer oració regularment a la teva vida. Ignasi ens ensenya que l'oració no és una habilitat secreta fantasiosa desenvolupada per persones especials i sagrades. L'anhel de Déu és part del nostre ADN com a éssers humans que som, fets a imatge de Déu. Tots tenim la capacitat de pregar i facultats per tenir sentiments, imaginació i desig d'ajudar-nos a desenvolupar una amistat amb Jesús. En aquest recés, se'ns anima a pregar com podem, no com no podem. La mística anglesa Juliana de Norwich del segle XIV diu que Déu agraeix quan el recordem. Fins i tot si sentim la nostra pregària pobre i distreta. Déu és feliç quan acabem de mostrar-nos, i ens beneirà amb gràcia inesperada.

Comencem amb alguns suggeriments pràctics que podrien ajudar-te si no has fet un recés com aquest abans o bé com a recordatori si ja ho has fet fa algun temps. El primer que cal tenir en compte és quant de temps et sents capaç de dedicar a cada sessió. És bo decidir això amb antelació i intentar fer el mateix temps en cada sessió. No et rendeixis massa aviat si lluites amb la pregària, ni tampoc segueixis massa més temps si et sembla que va bé. El material presentat per a cada sessió dura entre 15 i 20 minuts; és possible que vulguis prendre més temps per preparar-te o per reviure les idees que es van produint al llarg d’aquests dies.

Pots pensar a quina hora del dia és més adient per a tu. Tothom és diferent; algunes persones prefereixen pregar al principi del dia, o al vespre, o com un descans a la meitat de la jornada. També és important pensar on pregaràs: l'objectiu d'aquesta aturada és permetre-te’n pregar en qualsevol lloc que vulguis: tant si vas de camí al treball o cap a casa, passejant, si estàs a casa sol o amb els altres. Intenta fer el millor per a tu.

Finalment, pregunta’t per què estàs fent aquesta aturada. Quins són els dons i les gràcies que desitges rebre de Déu durant aquest temps? Assegura’t que inicies la pregària preguntant-li a Déu per això o per qualsevol cosa que Déu vulgui donar-te.

Abans de començar, adona’t que Déu t’acull per trobar-te amb Ell d'aquesta manera, com també et trobaràs amb les persones que arreu del món s’aturen per pregar amb aquest recés.

Inici