• Introducció

  Els exercicis espirituals d’Ignasi ens porten a través d’un procés cap a la llibertat espiritual i la renovació, amb el compromís sincer de convertir-nos en amics i deixebles de Jesús. 
  Aprenem a veure la nostra vida i la nostra missió en el món amb la perspectiva de l'amor indestructible i incommensurable de Déu per a nosaltres. Existim en relació amb totes les coses que Déu ha creat per a ajudar-nos a convertir-nos en el nostre ésser veritable, que Ell ens ha donat.

 • Quietud

  • Comencem la nostra pregària prenent consciència de la Creació que ens envolta i de nosaltres mateixos dins d’ella. A mesura que inhales i exhales, adona’t del regal de la vida que t’envolta.
  • Jesús anhela que el mirem i ens acostem a Ell fins i tot si no estem disposats a res més. El desig d’estar a prop de Jesús és un signe de que la gràcia ja està treballant dins nostre. Hi ha alguna gràcia o regal que desitgis ara mateix? Digues el teu desig a Déu, no perquè Ell no ho sàpiga ja, sinó perquè puguis reconèixer el regal que t’està oferint.
  • Ignasi ens anima a aprofundir en el significat de les Escriptures a través dels nostres sentiments, posar-nos en contacte amb desitjos profunds a través de la immersió imaginativa en una escena de l’Evangeli. Fins i tot podem fer servir els nostres sentits corporals per a entrar directament com si fossin trobades amb Jesús en què podem parlar, preguntar i estimar. Ens familiaritzem amb «allò que hem sentit, que hem vist amb els nostres ulls, que hem contemplat, que hem tocat amb les nostres mans» (1Jn 1,1)
  • Coneixem a Jesús, aprenem a veure el món i reaccionem com Ell ho faria. Ens trobem cara a cara amb noves maneres de «veure-ho amb més claredat, estimar-lo amb més força i seguir-lo més a prop».
  • Ignasi també ens anima a prendre nota de les direccions en què viatgen els nostres pensaments i sentiments, observant els moviments interiors del cor i seguint el lloc on ens condueixen. Llegeix ara la Paraula de les Escriptures.
 • Escriptura

  Salms 139, 1-14

  Per al mestre de cor. Del recull de David. Salm.
  Senyor, has penetrat els meus secrets i em coneixes,
  tu saps quan m'assec i quan m'aixeco;
  descobreixes de lluny estant els meus propòsits,
  saps prou bé si camino o si reposo,
  et són coneguts tots els meus passos.
  Encara no tinc als llavis la paraula,
  que tu, Senyor, ja la veus pronunciada.
  M'estrenys a banda i banda,
  has posat damunt meu la teva mà.
  No puc abastar un saber tan admirable;
  és tan elevat que no el puc entendre.
  On aniria lluny del teu esperit?
  On fugiria lluny de la teva presència?
  Si pujava dalt al cel, hi ets present,
  si m'ajeia als inferns, també t'hi trobo.
  ¿Provaré de prendre les ales de l'aurora?
  ¿Aniré a viure a l'altre extrem del mar?
  També allà les teves mans m'hi portarien,
  també allà m'hi vindrien a buscar.
  ¿Diré, doncs, que m'amaguin les tenebres
  i tingui per llum la negra nit?
  Per a tu no són fosques les tenebres
  i la nit és tan clara com el dia:
  llum o fosca et són igual.
  Tu has creat el meu interior,
  m'has teixit en les entranyes de la mare.
  Et dono gràcies perquè m'has fet tan admirable,
  les teves obres són meravelloses:
  ho reconec amb tota l'ànima.»

 • Reflecteix

  • Una altra manera de prendre consciència de la presència de Déu és demanar el regal de veure la teva vida des del punt de vista de Déu. Els ulls misericordiosos i la comprensió de Déu et poden donar una perspectiva molt diferent de la teva realitat viscuda. Algunes coses que ens semblen de gran importància poden reduir-se a la grandària, mentre que d'altres que t’enlluernen poden assumir les seves proporcions correctes.
  • A mesura que has escoltat el salm, com vas reaccionant  davant d’aquest Déu que et cerca i coneix tots els aspectes teus?
  • Res no et separa de l'amor del nostre Creador. Cap foscor teva és fosca per Déu. Com et sents quan escoltes això?
 • Parla amb Déu

  • Ignasi ens diu que la gratitud està al cor de sentir-nos criatures a la presència de Déu. Pots donar gràcies a Déu per la teva existència?
  • Potser hi ha coses a la teva vida que et fan dubtar quan et trobes sota la mirada amorosa de Déu, o potser hi ha cors que donin gràcies per les dificultats de la vida.
  • Sigui positiu o negatiu, comparteix els teus pensaments i sentiments amb el teu Creador que estima, posant nom al que surti, allò pel qual vulguis pregar, penedir-te o agrair a Déu.
Inici