• Introducció

  Tant Mary Ward com Ignasi van trobar que la seva amistat amb Jesús va canviar la seva manera de pensar. Totes les nostres relacions ens canvien d'alguna manera, i aquestes relacions ens ajuden, sobretot, a créixer en amor i llibertat.

 • Quietud

  • A mesura que comencem aquest moment de trobada amb Jesús, demanem la gràcia per centrar-nos i mantenir la quietud. Posa davant, en el teu pensament, totes les esperances i desitjos per aquesta estona, i deixa enrere qualsevol càrrega o distracció.
  • Centra’t en el que tens al davant i respira l’Esperit de Déu, que desitja omplir tot el teu ésser.
 • Escriptura

  Lluc 5, 4-11

  «Quan acabà de parlar, digué a Simó:
  -Tira llac endins i caleu les xarxes per pescar.
  Simó li respongué:
  -Mestre, ens hi hem escarrassat tota la nit i no hem agafat res; però, ja que tu ho dius, calaré les xarxes.
  Ho feren així, i van arreplegar tant i tant de peix que les xarxes se'ls esquinçaven.  Llavors van fer senyal als companys de l'altra barca que vinguessin a ajudar-los. Ells hi anaren, i ompliren tant les dues barques que quasi s'enfonsaven. Simó Pere, en veure-ho, es llançà als genolls de Jesús dient:
  -Aparta't de mi, Senyor, que sóc un pecador!
  Veient una pesca com aquella, ell i tots els qui anaven amb ell no se'n sabien avenir, i igualment passà amb Jaume i Joan, fills de Zebedeu, que eren socis de Simó. Jesús digué a Simó:
  -No tinguis por. D'ara endavant seràs pescador d'homes.
  Ells tornaren les barques a terra, ho deixaren tot i el van seguir.»

 • Reflecteix

  • A l’Evangeli veiem que Pere aprèn a través de proves i molts errors com deixar anar els seus afectes. Va ser finalment guarit quan va aprendre a acceptar la seva pròpia pobresa interior i l'amor inamovible que Jesús tenia per a ell malgrat tot. Ho llegim a l'Evangeli de Lluc...
  • En els Exercicis Espirituals, Ignasi escriu que les qualitats més importants en qui busca Déu són l'obertura, la generositat i el coratge. Demanem Déu que ens porti a prop de Jesús perquè, en tots els sentits, puguem respondre a l'amor que ens ha creat primer, i que ara ens embolcalla amb tota cura i atenció.
  • Pot haver-hi afectes desordenats que ens impedeixin creure plenament la magnitud amb què Jesús ens estima, i experimentar aquest amor. Això pot ser una cosa a la qual ens aferrem de forma compulsiva. Però també podem tenir ferides profundes que venen del nostre passat, o d'alguna experiència traumàtica. Podríem haver après a jutjar-nos en un interminable «veu de desaprovació» interior. De vegades, deixar anar els afectes desordenats significa trobar el coratge d'acceptar la curació d’allò tòxic i destructiu en les nostres vides, i aprendre a ser més misericordiosos amb nosaltres mateixos.
 • Parla amb Déu

  • Pots imaginar l'escena amb Pere? Potser et vinguin a la ment altres trobades entre ell i Jesús: caminant sobre l'aigua, negant-se a que li renti els peus, prometent morir per Jesús i després negar-lo.
  • Com creus que Pere vivia el fet d’estimar molt a Jesús i alhora seguir traint-lo? Com creus que es va sentir quan Jesús va mostrar que encara l’estimava?
  • Potser hi ha alguna cosa que vulguis dir ara sobre el teu amor per Jesús, o la teva necessitat de curació. Obre el teu cor i parla amb Ell com un amic, abans de finalitzar aquest temps de pregària.
Inici