• Introducció

  La sessió d'avui ens convida a considerar les implicacions de ser amic/ga de Jesús i de seguir el seu camí. És un camí transformador i que va portar Jesús a la Creu. Quan estimem realment a algú volem estar al costat d'ells en els bons i els mals moments. Sentim ara la invitació de Jesús a caminar amb ell vers el Calvari i cap a la glòria.

 • Quietud

  • La sessió d’avui ens convida a considerar les implicacions de ser amic de Jesús i caminar al seu costat. Es tracta d’un camí transformador pel qual Jesús va morir a la creu. Comencem deixant anar tot allò que ens impedeix confiar en Jesús i en el seu amor per nosaltres.
  • Respira dins de totes les teves esperances i anhels de misericòrdia i amor. Encara que les nostres esperances i anhels siguin fràgils, respirem confiats, segurs en el nostre Déu d’amor i en el poder de l'Esperit, que brilla a través de la nostra debilitat.
 • Escriptura

  Marc 1, 40-42

  «Un leprós el vingué a trobar i, agenollat, li suplicava:
     --Si vols, em pots purificar.
  Jesús, compadit, va estendre la mà, el tocà i li digué:
  --Ho vull, queda pur.
  A l'instant li desaparegué la lepra i quedà pur.»

 • Reflecteix

  • A l’exhortació apostòlica La joia de l'Evangeli, el Papa Francesc escriu: «El Fill de Déu, convertint-se en carn, ens va convocar a la revolució de la tendresa». Tot el que Jesús va dir i va fer sobre aquesta terra va tenir l'objectiu de convèncer-nos de que som estimats, sigui quin sigui el nostre pecat. Aquest amor ha superat el món. Tanmateix, a més de les nostres pròpies faltes que portem dins, vivim en sistemes polítics i socials que institucionalitzen l'egoisme i la injustícia.
  • Ignasi ens convida a estar al costat de Jesús, veient-lo en les escenes de l'Evangeli i sentint als nostres propis cors una reacció envers ell que es reflecteix en la dels altres dins de l'escena. Les nostres ferides són tocades pels leprosos, la nostra por i dubtes personals es troben amb la compassió de la dona amb pèrdues de sang.
  • La invitació és pregar de tal manera que puguem ser on està Jesús, veient i sentint com ho fa ell i essent atrets a fer les coses com ell les faria. La pregunta que hem de respondre és: «Com escollirem seguir-lo?». Llegim l’Evangeli de Marc.
 • Parla amb Déu

  • Tingues en compte la conversa entre Jesús i el leprós: «si vols, pots purificar-me». «Ho vull, queda pur». Jesús diu això a cadascun de nosaltres. A través de nosaltres també ho diu al món. Com et sents al ser guarit i al ser cridat a guarir al mateix temps? Què vols dir a Jesús sobre això?
  • A la seva hora de patiment a Getsemaní, Jesús va demanar als seus amics que es quedessin amb ell, no només en el sentit d’estar-s’hi físicament sinó en el sentit de de quedar-se i esperar amb ell. Però la seva por i falta de confiança els va fer fugir. Què vols dir a Jesús quan expressa el seu amor per tu per anar de bon grat a la creu?
  • Mary Ward va arribar a comprendre el que significa ser alliberada dels afectes desordenats. Ella ho anomena un estat de «llibertat singular» de qualsevol tendència  a enganxar-se a tot allò que no és Déu. Sant Pau parla d'això en la seva carta als Gàlates: «Crist ens ha alliberat perquè siguem lliures. Així, doncs, manteniu-vos ferms i no us deixeu sotmetre altra vegada al jou de l'esclavatge!». Ets conscient de la necessitat de ser alliberat per Jesús? Parla’n amb ell a la fi d’aquest temps de pregària.
Inici