• Introducció

  La pregària d'avui ens convida a demanar el do de gratitud. Déu no necessita els nostres elogis ni accions de gràcies i no els exigeix com a condició per a la seva benedicció. La gratitud és el do de Déu per a nosaltres, ja que ens ajuda a experimentar nosaltres mateixos la vida ressuscitada de Jesús cada dia.

 • Quietud

  • Entra en aquest moment de pregària demanant el do de la quietud. Escolta tots els sons que hi ha a l'exterior i deixa que gradualment vagin desapareixent fins que et facis conscient la teva pròpia respiració i sentis el teu cos relaxar-se i quedar-se en pau.
  • Allibera qualsevol tensió i ansietat a Déu durant aquesta estona.
 • Escriptura

  Joan 15, 9-17

  «Tal com el Pare m'estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor. Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor». Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d'anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres.»

 • Reflecteix

  • Les icones ortodoxes orientals mostren Jesús davallant als inferns i és representat a les mateixes portes de l’infern, que esclata i queda en no-res. Jesús trepitja una sèrie de panys, cadenes i claus al mateix temps que treu Adam i Eva de la foscor de la mort cap a una nova vida. Les cadenes simbolitzen la nostra captivitat en formes d’existir tòxiques i letals. Ens lliguem fàcilment a actituds i patrons de pensament i de conducta que ens són letals, convencent-nos de que no hi ha altra sortida. La salvació no és un exercici d'autoajuda. Només l'amor i la gràcia de Jesús ens pot salvar de nosaltres mateixos. Jesús és, abans que res, un llibertador que arriba a les tombes que construïm per nosaltres mateixos, i ens en treu, però aquest cop d’una manera permanent.
  • Contempla alguna d’aquestes icones per internet aquí. O pots llegir aquestes paraules de l'Escriptura a l'Evangeli de Joan.
 • Parla amb Déu

  • És aprenent a confiar en l'amor que Jesús té per a nosaltres que som alliberats de tot allò que ens empresona. Només llavors podem viure autènticament la pròpia vida al servei de Déu. Ignasi ens diu que la humilitat és la clau per conèixer la gràcia de Déu a les nostres vides. Experimentem la gràcia com un regal de Déu, no com un mèrit que hem guanyat. El centre de la humilitat és la gratitud, no l’auto-rebuig. Reconeixent tots els nostres dons i talents com a regal de Déu vers nosaltres per al món ens porta a oferir al servei de Déu tot el que tenim i som.
  • Pensa en els regals i talents que tens. Per quin estàs més agraït?
  • Pensa en ells com a regals donats per a la difusió del Regne predicat per Jesús. Pots sentir la invitació que Déu et fa a invertir la teva vida en el Regne? Potser t’arribin a la ment desitjos o lloances. Parla’n amb Déu des de la ment i des del cor al concloure aquest temps pregària.
Inici