• Introducció

  Per ajudar-te i guiar-te en la pregària i la reflexió durant aquestes setmanes, estem estudiant el tema del Nou inici.

  Per ajudar-te i guiar-te en la pregària i la reflexió durant aquestes setmanes, estem estudiant el tema del Nou inici. Contemplem com la nostra vida pot adoptar un camí i una direcció completament diferent quan Déu entra en la història personal. Recordem sant Ignasi de Loiola que estava tan convençut del seu camí en la vida fins al moment de la “bala de canó” a Pamplona. Aquí Déu va intervenir en la seva història, i llavors la seva vida va prendre una direcció totalment diferent. Durant aquest temps d’Advent, reflexionem sobre la vida de moltes persones en les Escriptures, amb històries similars. Igual que Maria, també podem tenir “temps de visita” a les nostres vides on els nostres plans es capgiren per a un pla més gran. Igual que amb Josep, nosaltres també podem despertar-nos dels “somnis” amb una nova claredat. I, igual que els Reis Mags, també ens podem sentir atrets cap a un lloc nou, el lloc de Déu a la llum d’una “estrella”. Aquest Advent et convidem a dedicar una estona al silenci a escoltar la veu “que clama en el desert”. Hi ha temps per tenir més consciència de les oportunitats que suposen aquests nous inicis mentre camines amb Déu. Al començar aquest temps de recés, centra’t en el missatge de Déu que el profeta Isaïes ens va transmetre: “Estic a punt de fer una cosa nova; ara brota, no us n’adoneu?" (Is 43,19). Trobaràs aquest Recés en la seva versió online en aquesta pàgina web, seguint els passos que et van guiant. També pots descarregar tot el recés complet en pdf per adaptar-lo al temps del que disposis o dedicar-hi una jornada sencera. Descarregar aquí.

 • Qüestions pràctiques

  Comencem amb alguns consells pràctics que et poden ajudar si no has fet mai un recés com aquest, o si en cas que sí podran ser recordatoris útils. Podria servir-te considerar aquests titulars: com, on, quan i què.

  Una de les preguntes que cal considerar dins el "com" és quant de temps penses que pots dedicar a cada sessió del recés. És bo decidir-ho amb antelació i intentar complir-ho. No et rendeixis massa aviat si l'oració sembla una mica pesada, o no la continuïs durant un temps excessiu quan et sembla que està anant bé. El material presentat en cadascuna d’aquestes presentacions té una durada d’uns 20-25 minuts, però és possible que vulguis passar-hi més temps per preparar-te o per quedar-t’hi una estoneta després. N’hi ha prou amb triar un moment que s’adapti còmodament a la teva rutina.

  Sota els títols "on" i "quan", potser seria bo pensar en quina és la millor hora del dia per pregar: al matí, al vespre, o bé com a pausa al mig del dia? Això també podria suggerir una altra pregunta: on t’és més fàcil pregar i reflectir allò que has pregat?

  Finalment, sota l’epígraf de “què”, pregunta’t per què serveix aquest recés. Quins són els dons i les gràcies que esperes rebre de Déu durant aquests temps de pregària. Assegura’t que comenceu l'oració demanant-ho a Déu i mira d’estar obert a tot el que Déu vulgui donar-te. Moltes vegades no sabem el que realment necessitem!

  Després d’haver dedicat una estona a plantejar-te aquestes preguntes, estaràs a punt per començar aquest temps de pregària i reflexionar sobre els nous inicis. Abans de començar, dedica uns moments a prendre consciència de la mirada acollidora i amorosa que Déu et regala quan t’hi reuneixes. Pren també consciència de tots els qui per tot el món preguen aquest recés al teu costat, i sàpigues que formes part d'aquesta comunitat mundial de pregària.

Inici