• Sessió 1: El desert - Prepara la pregària

  Quan s’inicia un moment de reflexió-pregària, sempre val la pena dedicar-se uns moments per posar-se més pausat, més silenciós, més centrat. Hi ha diferents maneres de fer-ho, i és possible que ja coneguis una que se t’ adapti bé. Passa una estona prenent consciència de les sensacions de diferents parts del teu cos. No importa que estiguis assegut a una cadira còmoda, estirat o caminant. Primer, tingues en compte la sensació dels teus peus, les sabates que calces o les soles que t’apreten. En aquest moment, pot ajudar-te a moure els dits dels peus.
  A continuació, dirigeix-te a través del cos, des de les cames, els malucs, el tors, els braços i les mans, fins a la cara i el cuir cabellut. Deixa que el sentiment de cada part es registri amb tu i continua només quan ho hagis fet.
  Quan arribis al cap, deixa que la teva atenció torni als peus i es mogui lentament de nou a través del cos una o dues vegades.
  Aleshores, quan estiguis preparat, deixa que aquest punt d’atenció descansi, en algun lloc al centre de tu mateix.
  Des d’aquest centre tranquil ara pots escoltar aquest passatge de les escriptures de l’evangeli de Mateu ... Després de la lectura, et convido a fer una pausa i a utilitzar la nostra guia complementària “Lectio Divina” per ajudar-te a meditar les Escriptures d’una manera més profunda.

 • Lectura - Mateu 4: 1-11

  Aleshores l’Esperit va conduir Jesús al desert perquè el diable el temptés

  Aleshores l’Esperit va conduir Jesús al desert perquè el diable el temptés.  Jesús dejunà quaranta dies i quaranta nits, i al final va tenir fam.  El temptador se li acostà i li digué:
  — Si ets Fill de Déu,  digues que aquestes pedres es tornin pans.
  Però ell li va respondre:
  —L’Escriptura diu: L’home no viu només de pa; viu de tota paraula que surt de la boca de Déu.
  Llavors el diable se l’enduu a la ciutat santa, el posa al punt més alt del temple i li diu:
  —Si ets Fill de Déu, tira’t daltabaix. Diu l’Escriptura: Donarà ordre als seus àngels, i et duran a les palmes de les mans perquè els teus peus no ensopeguin amb les pedres.
  Jesús li contestà:
  —També diu l’Escriptura: No temptis el Senyor, el teu Déu.
  Després el diable se l’enduu dalt d’una muntanya molt alta, li mostra tots els reialmes del món i la seva glòria i li diu:
  —Et donaré tot això si et prosternes i m’adores.
  Li diu Jesús:
  —Ves-te’n, Satanàs! Diu l’Escriptura: Adora el Senyor, el teu Déu, serveix-lo només a ell.
  Llavors el diable el va deixar, i vingueren uns àngels i l’assistien.

 • Sessió 1: El desert - Reflexiona

  Jesús va rebutjar tota temptació que el dimoni posava davant seu. No realitzaria meravelles per ell mateix ni posaria Déu a prova, ni es dedicaria a fals culte.

  . En la lectura d’aquesta sessió, sentim les temptacions de Jesús. Ha anat al desert. El desert era un lloc on, segons el profeta Osees, Déu va atreure Israel per parlar amb ella amb tendresa (Osees 2:14): el desert és on trobem Déu.
  . Però el desert també és un lloc de prova: era al desert, on Déu diu a la seva gent, que els seus avantpassats el van provar (Salm 95: 9). Israel va estar al desert durant quaranta anys (Deuteronomi 8: 2); Jesús va estar al desert durant quaranta dies.
  . Al desert, Jesús vivia en presència de Déu. Acabava d’escoltar la veu de Déu parlant en el seu baptisme i va ser l’Esperit de Déu qui el va portar allà. Quan sentim parlar Jesús, cita paraules que Déu va pronunciar a través de Moisès en Deuteronomi (8: 3; 6:13, 16).
  . Però també va ser temptat i provat pel dimoni: "si sou el Fill de Déu", el dimoni el va desconcertar, de la mateixa manera que els enemics se’n burlarien, quan, després penjava de la creu (Mateu 27:40). Però Jesús va rebutjar tota temptació que el dimoni posava davant seu. No realitzaria meravelles per ell mateix ni posaria Déu a prova,  ni es dedicaria a fals culte.

 • Sessió 1: El desert - Parla amb Déu

  . Quaresma és per a tots nosaltres un període en què hem de viure més a prop de Déu. Preguem per aprofundir en la comprensió de la nostra crida i dignitat cristianes. Potser vols passar un moment per pregar això per tu mateix.

  . Degut al nostre baptisme, tots som fills de Déu. Sabem, com Jesús sabia, que no vivim només pel pa sinó per totes les paraules que provenen de la boca de Déu. Has escoltat una paraula determinada "de la boca de Déu" a la sessió d'avui? Potser durant el teu dia de “Lectio Divina”. Parla amb Déu, ja que un amic parla amb un altre sobre el que avui t’ha estat despertant.

  . No ens posem en situacions en què només Déu ens pot rescatar, i no adorem res ni ningú, sinó Déu només. Hi ha alguna gràcia o consol especial per a aquest viatge de la Quaresma? Dedica un moment a la reflexió a mesura que aquesta sessió finalitzi.

Inici