Déu és amb tu: Recés d'Advent 2020

Introducció al Recés d’Advent2020
Benvinguts al Recés d’Advent d’aquest any litúrgic. Aquest ha estat un any estrany i sovint difícil. Hem passat una part del 2020 físicament confinats, o potser més distanciats que mai, tant dels que estimem com de les trobades familiars i laborals, hem hagut de variar les nostres relacions i els ritmes normals que fixen un patró familiara la nostravida diària.

Un recés d’Advent ens ajuda a esperar i preparar el Nadal i l’any nou, però també és una oportunitat per mirar enrere de manera reflexiva,per veure com ha estat per nosaltresaquest últim any.Què és el que hem hagut de patir, però també què és el que hem après.Com hem fet front a la situació i, també, com hem crescut i ens hem adaptat.

A l’Evangeli de Lluc, Simeó al Temple profetitza a Maria i Josep que el seu fill “està posat per a caiguda iaixecament de molts a Israel icom a senyal de contradicció”, “a fi que es revelin els pensaments de molts de cors.” (Lluc 2, 34-35). Més endavant, en el mateix Evangeli, Jesús dirà a la multitud: “Res no hi ha de tapat que no s’hagi de destapar, ni res d’amagat que no s’hagi de  conèixer” (Lluc 12: 2). Aquesta pandèmia ha revelat la nostra vulnerabilitat i, de vegades, la hipocresia de molts dels sistemes dels que depenen les nostres societats. En termes personals, també ens ha revelat debilitats i fortaleses amagades, que ens obren a la fragilitat de la vida, però també a la bondat de molts desconeguts.

Aquest recés ens ofereix una oportunitat perfecta per passar una estona en presència d’un Déu que ens estima, que espera acollir-nos, alimentar-nos i atraure’ns a una relació més profunda. L’Encarnació mostra com era vital per al pla de Déu que s’acostés a nosaltres en la carn com un Déu-amb-nosaltres. Potser mai no hi ha hagut un any més important que aquest per contemplar la manera que Déu tria perfer-nos conèixer el seu amor i per donar-nos força en la Paraula feta carn.

Programa del Recés:

Cada setmana es publicarà una sessió del recés.

  • Introducció: 26 de novembre
  • Sessió 1: 30 de novembre
  • Sessió 2: 7 de desembre
  • Sessió 3: 14 de desembre
  • Sessió 4: 21 de desembre
  • Sessió 5 i Conclusió: 28 de desembre

Si preferiu descarregar el contingut complet en pdf i adaptar-lo a una o dues jornades de recés, el trobareu aquí: descarregar pdf