User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-03-17

Presència de Déu

Deia el teòleg alemany Karl Rahner: «El cristià del futur o serà místic o no serà cristià». Únicament el cristià que ha fet experiència de la seva presència pot viure avui en clau d'evangeli.

Llibertat

Demano ser alliberat de les pors que em paralitzen. Sobretot de la por de donar-me sense reserves i de mostrar-me tal com sóc. Davant d'ell em trec les màscares que m'oprimeixen

Consciència

Sabent que Déu m'estima de manera incondicional, sóc honest amb Ell i també amb mi mateix. Com han estat els darrers dies o les darreres hores? Com em sento en aquest moment?

Paraula de Déu

Joan 7,40-53

Alguns del poble que van escoltar les paraules de Jesús començaren a dir:
- Aquest és realment el Profeta.
D'altres deien:
- És el Messies.
Però uns altres replicaven:
- ¿És que el Messies ha de venir de Galilea? ¿No diu l'Escriptura que el Messies serà descendent de David i que ha de venir de Betlem, el poble d'on era David?
La gent es va dividir per causa d'ell. Alguns volien agafar-lo, però ningú no el va detenir.
Incredulitat de les autoritats jueves
Els guardes del temple se'n tornaren a trobar els grans sacerdots i els fariseus. Aquests els van dir:
- Per què no l'heu portat?
Els guardes respongueren:
- Ningú no ha parlat mai com aquest home.
Els fariseus els van replicar:
- Vosaltres també us heu deixat enganyar? Qui de les autoritats o dels fariseus ha cregut en ell? Només hi creu aquesta gentussa que ignora la Llei i es mereix la condemna!
Un d'ells, Nicodem, el qui temps enrere havia visitat Jesús, els diu:
- ¿És que la nostra Llei permet de condemnar ningú sense haver-lo escoltat primer i sense saber què ha fet?
Ells li respongueren:
- ¿Tu també ets de Galilea? Investiga l'Escriptura i veuràs com de Galilea no en pot sortir cap, de profeta.
I cadascú se'n va anar a casa seva.

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Els textos de l’evangeli segons Joan (EvJn) que ens acompanyen aquestes darreres setmanes de la quaresma palesen d’una banda l’oposició creixent a Jesús per part dels “jueus”. D’una altra banda, una persecució que es va fent cada vegada més agressiva. El text d’avui, situat al final de la festa messiànica per excel·lència, la festa de les Tendes (cf. 7,37-39), deixa entreveure una tensa discussió sobre l’origen de Jesús: Galilea o Judea? És un tema complex: en un sentit Jesús és de Natzaret, la gent de Galilea coneixen el seu pare i la seva mare (1,45; 6,42). Però, en un altre sentit, la pàtria de Jesús sembla que no sigui Galilea sinó Judea (4,43-44). Tanmateix, l’EvJn deixa entreveure clarament que l’origen de Jesús no és ni Galilea ni Judea sinó “de dalt” (3,13-14; 3,31; 6,42, etc.).
  • D’una altra banda, la persecució contra Jesús, a mesura que avança la narració, es fa més feixuga. Els “grans sacerdots i els fariseus”, una expressió sorprenent, han enviat guardes a empresonar Jesús, però tornen amb les mans buides perquè “cap home ha parlat mai com aquest home”. Resulta sorprenent aquesta denominació emfàtica de Jesús com a ‘home’. Però ho és menys si tenim en compte textos cabdals de l’EvJn com per exemple: “no et volem apedregar per cap obra bona sinó per blasfèmia, perquè tu, essent com ets un home, et fas a tu mateix Déu” (10,33); o bé la presentació de Jesús assotat i coronat d’espines, amb un mantell de porpra: “aquí teniu l’home” (19,5). Jesús serà condemnat per haver-se declarat “fill de Déu” cf. 19,7). És la confessió de fe joànica (cf. 20,30-31).
  • Oriol Tuñí sj

Conversa

Quins sentiments es desperten en mi en fer silenci i pregar? Imagino a Jesús dret o assegut al meu costat i li obro el meu cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús