User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-11-06

Presència de Déu

Assegut davant la pantalla, tanco els ulls durant uns moments. Pot ajudar-me repetir interiorment, diverses vegades i al ritme de la respiració una senzilla salutació: «Senyor, Déu de la Vida, aquí em tens».

Llibertat

Desitjo fer avui de la meva pregària una acció de gràcies. Per a això, allibera'm d'aquells centraments que no em deixen dir «gràcies».

Consciència

Prenc consciència d'allò viscut les darreres hores o dies. Hi busco serenament les petjades de la seva presència.

Paraula de Déu

Lluc 14, 15-24

Un dels qui menjaven amb Jesús li digué:
- Feliç el qui s'asseurà a taula en el Regne de Déu!
Jesús li respongué:
- Un home feia un gran banquet i va convidar-hi molta gent. A l'hora de l'àpat va enviar el seu servent a dir als convidats: »- Veniu, que ja tot és a punt. »Però tots, sense excepció, començaren d'excusar-se. El primer li digué: »- He comprat un camp i l'haig d'anar a veure. Et demano que m'excusis. »Un altre digué: »- He comprat cinc parelles de bous i ara me'n vaig a provar-los. Et demano que m'excusis. »Un altre digué: »- M'acabo de casar, i per això no puc venir. »El servent se'n tornà i ho va explicar tot al seu amo. Llavors l'amo, indignat, li va dir: »- Surt de pressa per les places i els carrers de la ciutat i fes venir pobres, invàlids, cecs i coixos. »Després el criat digué: »- Senyor, s'ha fet el que has manat i encara hi ha lloc. »L'amo va dir al servent: »- Surt pels camins i pels horts i insisteix que vingui gent fins que s'ompli la casa. »Us asseguro que cap dels qui estaven convidats no tastarà el meu banquet.

 

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • ACTITUD: Capacitat d'escolta
  • PETICIÓ: Que sigui capaç de discernir el que el Senyor em va dient en la meva vida, en la història.
  • Cada vegada m'interessa menys saber el que la gent fa i cada vegada m'interessa més saber per què fa el que fa (si és que ho sap!) I quines són les seves preferències (que sens dubte les té). La identitat profunda de cada un està en els seus perquès, les seves preferències; i com és impossible aconseguir-ho tot, i com molt freqüentment hi ha contraposicions de valors, hauré de triar, perquè triar és també deixar. En el que escullo, en el meu valor per escollir ¿compta el saber trobar el Senyor, el germà a qui procuro servir...? És a dir, si busco el servei i el bé comú, o escullo per capritx, per pur gust. Demanar al Senyor que jo trobi el sentit del que faig.
  • Jaime Roig sj

Conversa

Senyor, què puc fer per Tu?

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús