User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-11-08

Presència de Déu

M'aturo un moment i penso en l'amor i la gràcia que Déu ha vessat sobre meu, creant-me a la seva imatge i semblança, fent-me temple del seu Esperit.

Llibertat

És la por allò que mata la meva llibertat i fa que m'aferri a l'autoritat, a la seguretat, a allò que conec des de sempre. Demano coratge per a poder trencar amb tot allò que no em deixa estimar amb llibertat.

Consciència

Prenc consciència de la poca atenció per les persones que m'envolten (amics, familiars, companys de feina ..) en demano perdó. Prenc consciència també del bé que actueu en mi i en els altres

Paraula de Déu

Lluc 15,1-10

Els publicans i els altres pecadors s'acostaven tots a Jesús per escoltar-lo. Els fariseus i els mestres de la Llei murmuraven i deien:
--Aquest home acull els pecadors i menja amb ells.
Jesús els va proposar aquesta paràbola:
--Si un home d'entre vosaltres té cent ovelles i en perd una, ¿no deixa les noranta-nou al desert i va a buscar la perduda fins que la troba? I quan l'ha trobada, ¿no se la posa a les espatlles ple d'alegria i, arribant a casa, convida els amics i els veïns dient-los: "Veniu a celebrar-ho amb mi: he trobat l'ovella que havia perdut"?
»Igualment jo us dic que en el cel hi haurà més alegria per un sol pecador que es converteix que no pas per noranta-nou justos que no necessiten convertir-se.
»O bé, si una dona té deu monedes de plata i en perd una, ¿no encén una llàntia i escombra la casa amb tota cura fins que la troba? I quan l'ha trobada, ¿no convida les amigues i veïnes dient-los: "Veniu a celebrar-ho amb mi: he trobat la moneda que havia perdut"?
»Igualment jo us dic que hi ha una alegria semblant entre els àngels de Déu per un sol pecador que es converteix.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Avui citarem unes paraules del Papa Francesc comentant aquest evangeli:
  • El cor del Bon Pastor no és només el cor que té misericòrdia de nosaltres, sinó la misericòrdia mateixa. Aquí resplendeix l'amor del Pare; aquí em sento segur de ser acollit i comprès com sóc; aquí, amb totes les meves limitacions i els meus pecats, assaboreixo la certesa de ser estimat.
  • El cor del Bon Pastor ens diu que el seu amor no té límits, no es cansa i mai no es dóna per vençut. En ell veiem el seu continu lliurament sense cap límit; en ell trobem la font de l'amor dolç i fidel, que deixa lliure i ens fa lliures; en ell tornem cada vegada a descobrir que Jesús ens estima «fins a l'extrem» (Jn 13,1); no es deté mai, va fins al final, sense imposar-se mai.
  • El cor del Bon Pastor està inclinat cap a nosaltres, «polaritzat» especialment en el que està allunyat; allà apunta tenaçment l'agulla de la seva brúixola, allà revela la feblesa d'un amor particular, perquè desitja arribar a tots i no perdre ningú.
  • Davant l’orientació del Cor de Jesús, neix la pregunta fonamental de la nostra vida cristiana: Cap a on s'orienta el meu cor?
  • Lluís Victori sj

Conversa

La paraula de Déu se m'adreça com un encoratjament? O potser com una pregunta oberta? O més aviat és aquella resposta que cercava sense saber on? De cor a cor parlo amb Déu, d'amic a amic, sabent-me entès.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús