User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-04-18

Presència de Déu

Vaig, a poc a poc, asserenant-me.
Ara i aquí Déu em mira i em sosté amb amor.
Ho recordo i ho medito durant uns moments.

Llibertat

Allò que he de fer, allò que hauria d'haver fet... tot ho aparto sense brusquedats. Sóc lliure quan sé prendre distància de les meves responsabilitats i no hi quedo atrapat

Consciència

Em recordo a mi mateix que sóc en presència del Senyor. Ell és la meva força en moments de debilitat. És el meu consol en temps de tristesa.

Paraula de Déu

Joan 13, 1-15

Era abans de la festa de Pasqua. Jesús sabia que havia arribat la seva hora, l'hora de passar d'aquest món al Pare. Ell, que havia estimat els seus que eren al món, els estimà fins a l'extrem.
Mentre sopaven, quan el diable ja havia posat en el cor de Judes, fill de Simó Iscariot, la resolució de trair-lo, Jesús, sabent que el Pare li ho havia posat tot a les mans, i que havia vingut de Déu i a Déu tornava, s'aixecà de taula, es tragué el mantell i se cenyí una tovallola; després va tirar aigua en un gibrell i començà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida. Quan arriba a Simó Pere, aquest li diu:
- Senyor, ¿tu em vols rentar els peus?
Jesús li respon:
- Ara no entens això que faig; ho entendràs després.
Pere li diu:
- No em rentaràs els peus mai de la vida!
Jesús li contesta:
- Si no et rento, no tindràs part amb mi.
Li diu Simó Pere:
- Si és així, Senyor, no em rentis tan sols els peus: renta'm també les mans i el cap.
Jesús li diu:
- Qui s'ha banyat, només cal que es renti els peus: ja és net tot ell. I vosaltres ja sou nets, encara que no tots.
Jesús sabia qui el traïa, i per això va dir: 'No tots sou nets.'
Després de rentar-los els peus, es va posar el mantell i s'assegué a taula altra vegada. Llavors els digué:
- ¿Enteneu això que us he fet? Vosaltres em dieu "Mestre" i "Senyor", i feu bé de dir-ho, perquè ho sóc. Si, doncs, jo, que sóc el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres. Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús renta els peus als seus deixebles. Avui en les Eucaristies de tot el món, celebrarem el Dijous Sant. El record, la memòria i la presència del Senyor en les misses s’expressaran quan els celebrants rentaran els peus a varies persones. Servei, amor i comunitat.
  • El seguiment de Jesús s’expressa en el servei. Configurats en Ell som cridats des d’Ell a esdevenir servidors. Un servei útil, humil, que va més enllà dels símbols i és real i arriba a les persones. No és una expressió de targeta sinó fets concrets, que neixen del cor i s’expressen en la realitat.
  • El seguiment de Jesús s’expressa en l’amor. Ens ha arribat l’Amor de Déu per Jesús i de nosaltres tendeix a expressar-se en vers els altres, els de prop i els de lluny. Avui la diada de l’amor, que de forma especial té present als últims, segons l’escala de la nostra societat, els pobres, els immigrants, els descartats, els empresonats. Déu valora en el seu Cor de forma diferent i contrària a les modes dominants.
  • El seguiment de Jesús ens constitueix en comunitat, superant l’individualisme, perquè tot ho hem rebut gràcies a les relacions, a les connexions, als que ens han precedit i als que ara comencen el camí. Aquesta realitat sociològica es converteix en comunitats familiars, parroquials, ciutadanes, per l’Eucaristia que ens uneix en amor i ens va fent cos del Crist.
  • Servei. Amor i Comunitat... el regal, la donació i el sentit del Dijous Sant.
  • Jesús Renau sj

Conversa

Encara a la seva presència, confio a Jesús aquelles llums i aquelles foscors que he sentit durant la pregària.

 

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús