User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-05-13

Presència de Déu

Senyor, ajuda'm a viure plenament la teva presència. Mantén-me en el teu amor. Deixa que el meu cor arribi a ser un amb el teu.

Llibertat

La vida a la qual som convidats des de l'Evangeli és sobretot una vida de llibertat. Les situacions diàries poden ajudar o no a créixer en aquesta llibertat. En el fons, però, tot es juga en un "sí" a la seva invitació.

 

Consciència

Prenc consciència de la bondat de Déu desplegada en la meva vida en mil detalls. També de les meves petites infidelitats que no em deixen viure amb plenitud humana

Paraula de Déu

Joan 10,1-10

Jesús va dir:
Us ho ben asseguro: el qui no entra per la porta al corral de les ovelles, sinó que salta per un altre indret, és un lladre i un bandoler. El qui entra per la porta és el pastor de les ovelles: a ell, el guarda li obre la porta, i les ovelles escolten la seva veu; crida les que són seves, cada una pel seu nom, i les fa sortir. Quan les té totes a fora, camina al seu davant, i elles el segueixen, perquè reconeixen la seva veu. Però si és un estrany, en comptes de seguir-lo en fugen, perquè no reconeixen la veu dels estranys.
Jesús els va proposar aquesta comparació, però ells no van entendre de què els parlava.
Per això Jesús continuà:
--Us ho ben asseguro: jo sóc la porta de les ovelles. Tots els qui han vingut abans de mi eren lladres i bandolers, però les ovelles no se'ls escoltaven. Jo sóc la porta: els qui entrin per mi se salvaran, podran entrar i sortir lliurement i trobaran pasturatges. El lladre només ve per robar, matar i fer destrossa; jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Certament Jesús ha vingut per parlar de vida, de confiança, de llibertat. Avui ens ho recorda. Avui podem deixar ressonar aquestes tres paraules.
  • 1) Jesús ens parla de vida, ell ha vingut a portar-nos vida, i no una mica, o una vida d’anar fent, sinó “vida a desdir”, abundosa, plena, amb sentit. Potser avui és un dia per veure de quina vida ens parla Jesús, aquesta vida que Ell ha vingut a portar-nos: “jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir”.
  • 2) Però aquesta vida no arriba així, directament com caiguda del cel. Jesús ens parla de donar vida a través de la cura, del seu compromís amb nosaltres, de la confiança que es guanya a poc a poc, de manera que la seva veu és coneguda i comforta els seus, com les ovelles se senten segures quan senten el seu bon pastor. I Jesús ens dóna vida quan el seguim, quan va al davant nostre i ens condueix “a prats deliciosos”, com diu el salm 23… Em puc preguntar, jo, quina confiança vital, profunda, tinc en Jesús. Em puc preguntar, jo, si conec la veu de Jesús entre tantes veus que em volen captar l’atenció, si reconec la seva veu que asserena i comforta, que envigoreix i envia…
  • 3) I finalment, el text ens parla de llibertat: “podran entrar i sortir lliurement”. Perquè la por treu la llibertat. La confiança allibera. Sovint ens trobem que hi ha reclams al llarg de la vida que aparentment ens ofereixen llibertat i en realitat ens lliguen no ens fan créixer, ens mantenen lligats per cordills invisibles de pors, de lligams desordenats a objectes, situacions, poder o persones… I en canvi Jesús ens parla avui de confiança i llibertat. Quins cordills invisibles sento que em tenen lligat, a mi, i em treuen l’autenticitat i la veritable llibertat? De quina confiança ens parla Jesús que em permet ser lliure per escollir, per optar per majors compromisos, per majors lliuraments, per majors generositats?
  • Llorenç Puig sj

Conversa

Recordo que estic encara en presència de Déu. Imagino a Jesús al meu costat i li parlo de tot allò que bull en el meu cor, de tot allò que ocupa la meva ment. Ho faig amb franquesa i confiança.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús